ÅKGSJ testar: Pocherad Kummelfilé med vitvinsås

IMG_5941

Nu är det dags igen med en test av Leif Mannerströms trerättersmenyer ( “Vad blir det till middag ?” – Ny meny i 1 klass ) och denna gång är det Pocherad Kummelfilé med vitvinsås och jag kan redan nu säga att det är en succé.

Det som serveras är:

1 Blandade charkuterier (Parmaskinka, mortadella, salami)
2 Pocherad Kummelfilé med vitvinssås, sockerärtor 
   och duchessepotatis
3 Mousse med fyra sorters choklad

Dom blandade charkuterierna innehöll även förutom charkuterierna en bit kronärtskocka, soltorkade tomater och oliver. Jag har lite svårt för charkuterier men parmaskinka är helt OK. Men det hela såg verkligen fräscht ut och jag tror att älskare av charkuterier blir helnöjd av det varierande och rikliga urvalet.

Pocherad Kummelfilé med vitvinssås, sockerärtor och duchesse-potatis var en absolut hit och bland det godaste jag ätit på länge. Dessutom hade man lyckats med uppvärmningen vilken är kritisk för fisk och det hela var helt underbart gott och jag vill bra ta om – om det hade varit möjligt. Jag upprepar – rätten en absolut hit.

Moussen med fyra sorters choklad var så där läcker som en välbalanserad mousse kan vara. Och är man chokladälskare som jag är det bara att tacka och ta emot.

Betyget denna gång blev lätt att sätta – 5 gafflar av 5 möjliga och då ger jag också förrätten 5 gafflar – för er som gillar charkuterier.

2 svar to “ÅKGSJ testar: Pocherad Kummelfilé med vitvinsås”

  1. Karl Gunnar Says:

    Jag håller helt med, charkuterierna är perfekta och väl valda. Vid enstaka tillfällen har fisken varit lite torr, men vad kan man begära? Sockerärtorna var helt perfekta, skulle kunna vara ett helt lass av dom!
    5 gafflar absolut!

    Kom att tänka på journalisterna i tv som när dom intervjuade dig frågade:”Blir du aldrig trött på SJs plastmackor?”

  2. Nya maträtter i 1 klass på SJ Snabbtåg « Årskort Guld SJ Says:

    […] många är dock fiskrätterna resans höjdpunkt där både kummeln och rödingen är rätter man verkligen ser fram emot. Like this:GillaBli först att gilla denna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: