Min 1 klass sovvagnkupé värre än “Lopphotell”

IMG_6283

Igår åkte jag med mitt favorittåg nattåg 92 – eller rättare sagt skulle för jag avstod – från Göteborg mot Luleå och hade fått handikappkupén vilken normalt är ett fynd för den är rejält rymlig.

Men denna kupé var det värsta kupé jag någonsin träffat på och det var inte bara inredningen som var minst satt sunkig utan även sänglinnet.

Förutom att överkastet var rejält trasigt – hur kunde man missat det när man bäddade kan jag helt klart inte förstå – utan även fläckigt av förhoppningsvis brun choklad men troligtvis annat som avföring.

IMG_6292

Inne i duschrummet var det fullt med mögel.

IMG_6314

Och tittade man upp på lampan ovanför handfatet blev man alldeles förskräckt.

IMG_6302

Bilderna talar sitt tydliga språk men lukten kommer inte fram – men jag kan lova att jag kände den unkna doften av smuts och mögel.

Och tro mig eller inte – men detta är SJ:s 1 klass sovvagn – som är värre än ett – Lopphotell.

Den här kupén måste stängas och öppnas först efter en rejäl sanering. För i det skick den var igår var det den helt enkelt oanvändbar.

Annonser

24 svar to “Min 1 klass sovvagnkupé värre än “Lopphotell””

 1. Bengt Says:

  Finns bara en sak att säga: SJSJSJ

 2. sjguide Says:

  För mig är det helt oförklarligt hur SJ kan ta 2000-3000 kronor för en kupé som ser ut på det viset. Och är det inte det så är det trasiga läslampor, dörr som inte riktigt går igen, stegar som håller på att lossna och för oväsen… Alltid är det något, om än småsaker. Kunde du inte fråga tågmästaren om en annan kupé?

 3. Jan Ivarsson Says:

  det var det bland det värsta jag sett,

 4. Lennart Says:

  Det var inte vackert, 😦 Hoppas du har framfört klagomål till berörda direkt så att de fick se bedrövelsen. 😉

 5. Peroni Says:

  Vid tillfällen som dessa kan det, vara lämpligt att
  spegelvända bokstavskombinationen ”SJ AB”.
  Om inte för företagets skull – så för sin egen.

 6. silvia Says:

  Usch, säger jag!:-( Men tur att det finns Internet och WordPress 🙂 där du kunde tala om och visa det för oss andra, så vi vet vad vi kan råka ut för när vi ska resa med SJ. Då kommer jag i alla fall att ta en extra koll!

  Hälsningar
  Silvia

 7. Joel Gustafsson Says:

  SJ borde byta städeföretag

  • arskortguldsj Says:

   Joel,

   Nja, jag vet faktiskt inte vad som ligger bakom den dåliga kvaliteten på städningen och vill absolut inte peka ut någon.

   Men helt klart är det något fel i rutinerna som släpper igenom en sådan här dålig kvalitet i en 1 klass sovvagn.

   /Årskort Guld SJ

 8. Per Says:

  BA JS… Bak och fram är servicen… Skandal!

 9. Bo Says:

  Är det underbara Trafficare som har gjort ett skitjobb igen?
  Hoppas ansvarig städare för sparken omedelbart!

  • arskortguldsj Says:

   Bo,

   Nja, jag vill absolut inte peka ut någon men helt klart är det något fel i rutinerna som släpper igenom en sådan här dålig kvalitet i en 1 klass sovvagn.

   /Årskort Guld SJ

 10. Åsans värld Says:

  Hoppas att du även felanmälde till personalen så kupén fixas till, en reklamation felanmäler inte automatiskt felet. Ser inget vidare ut.

  • arskortguldsj Says:

   Åsa,

   Nja, här hade jag ett problem här för jag vet att den trevliga personalen sliter för att få dom här tågen att gå och jag kände inte för att lägga även detta problem på deras axlar.

   Jag tror att det är fel någonstans i rutinerna som släpper igenom en sådan här dålig kvalitet i en 1 klass sovvagn.

   Och fixar man till det så löser det sig nog ganska snabbt.

   /Årskort Guld SJ

 11. PK Says:

  Jag tycker att du även ska skicka detta till Trafikverket som finansierar denna trafik via skattemedel. I avtalet med SJ ingår att en viss städkvalité ska uppfyllas, vilket det knappast är här.

  • arskortguldsj Says:

   PK,

   Intressant kommentar och det finns logik i ditt resonemang.

   Men jag tror att SJ vill fixa till detta och kommer att göra det så jag tror jag nöjer mig med att se detta som ett SJ-problem tills vidare.

   I övrigt är 9X-tågen tillsammans med X2000 mina favoriter och jag åker mycket med dom och jag vill verkligen rekommendera dom.

   Sedan finns det en och annan kupé som inte riktigt glänser . . .

   /Årskort Guld SJ

   • Apachez Says:

    Vill?

    Hade man haft en tillstymmelse till vilja så hade en kupe i någon av deras vagnar (ovsett om det är 2klass eller 1klass) aldrig sett ut på detta vis.

   • PK Says:

    Jag kan bara hålla med, åker också mycket med SJ Norrlandståg och det är ett trevligt sätt att resa på, men städningen av WL4 håller sällan ”hotellstandard”. Det borde det vara med tanke på att det är 1 klass och kunderna ofta har betalt ett förhållandevis högt pris.

 12. Anders Says:

  Instängd i en loppig och stinkande sovvagn. Tåget har fått stopp, ingen information ges. Det är mitt i natten, mitt i vintern, -25 grader, mitt i skogen. Ljuset bryts… Panik!!!

  Välkommen till SJ vintern 2011/12… Snart är du där…

 13. Karl Gunnar Says:

  Senaste veckan har jag på nattågen 1 och 2 råkat ut för att det inte funnits en droppe vatten i handfat eller dusch, och när det har funnits så har det varit iskallt. Veckan innan fanns det ingen värme på nattåget till Östersund.
  Jag reklamerade direkt bristen på vatten och fick kompensation med vändande post. Men jag har ingen aning om det finns någon återkoppling så att bristerna åtgärdas. När jag reklamerar så är mitt primära syfte att det skall bli en förbättring!

 14. sissi Says:

  Mycket nedslående att se detta. Om det så synligt ser ut så här i EN kupé, hur är det då med de övriga? Här blev hela 92an bannlyst av mig – tyvärr. Skulle inte våga ta risken att planera in en resa med det tåget.
  Du gör ett jättebra jobb som uppmärksammar sådana här kvalitetsproblem. Då finns det hopp om att åtgärder vidtas för att i framtiden säkra leveransen av ”hela o rena” tåg (ord som jag hört i cirka 30 år som anställd vid SJ; samt med tillägget ”tåg i tid”)

 15. Oskar Says:

  Skäms SJ! Ni lurar kunderna. Nu tar jag bilen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: