Resa med nattåg 92 igen – men nu mycket bättre!

IMG_6515

I ett tidigare inlägg berättade jag om en resa med nattåg 92 för några dagar sedan där kupén var under all kritik och gav underlag till en kraftfull reklamation ( Min 1 klass sovvagnkupé värre än “Lopphotell” )

Det var både en snuskig kupé och lika snuska sängkläder.

Idag åker jag samma typ av vagn och kupé ( handikappkupén ) och det var med stor spänning som jag gick om bord på tåget men jag blev omedelbart positivt överraskad.

Dels var kupén av helt annan standard och så fräsch som dessa vagnar brukar vara och sängkläder och städning var helt oklanderlig vilket verkligen gladde mig.

IMG_6518

Det förekommer att jag inte är nöjd med kvaliteten på produkter och tjänster och om det är relevant så skriver jag om det på bloggen.

Men lika viktigt är det att berätta när det är bra om inte så för trovärdighetens skull.

Nu var det fråga om olika vagnar med olika status men får man bara ordning på kupén i den andra vagnen som jag hade synpunkter på så skall det nog bli alldeles utmärkt.

För kan – kan man ju och vill – det vill man.

Annonser

8 svar to “Resa med nattåg 92 igen – men nu mycket bättre!”

 1. Anders W Says:

  Som jag förstått det åker du med 92an bara en kortare sträcka. Kanske Skövde, Hallsberg, Stockholm, Uppsala? Dvs en sträcka som säljs som dagtåg och där man inte kan boka sovvagnskupé. Men du verkar ju ändå göra det så jag tippar att du bokar till Boden eller Luleå eller nånstans i Norrland men sen går av efter ett par timmar. Det tycker jag är dåligt med tanke på att det finns resenärer som behöver kupén.

  Har själv ett Sverigekort (Ett årskort som gäller både flyg ooch tåg) och åker inte så sällan 1a klass sovvagn. Det finns gånger då jag stått på Stockholm C och det var fullbokat och jag fick åka sittvagn i 20 timmar. Inte så kul. Då skulle jag bli ganska lack ifall nån bara låst kupén och lämnat tåget efter två timmar.

  Ikväll är det till exempel slutsålt i 1a klass på 92an. Nu ska jag inte åka ikväll men tänk om!

  Vill inte verka otrevlig men det är bara mina åsikter.

  Annars en mycket trevlig blogg! Kul att läsa om hur andra upplever sina resor, reser själv en hel del, dock i jobbsyfte och mestadels med flyg.

 2. PK Says:

  Hej! Jag tycker snarare att det är SJ som borde se över platsutbudet så att utbudet motsvarar efterfrågan. Har du bara biljett spelar det enligt min åsikt ingen roll vilken sträcka du reser.

  Sedan SJ började köra nattåget till övre Norrland ihopkopplade med Jämtlandsvagnarna är det svårt att vid behov förlänga tåget, vilket gör att platserna lättare tar slut.

 3. PK Says:

  Hej! Jag ser att den vagnen du åkte i idag var en av de vagnar som SJ Norrlandståg hyr av Statens Järnvägar för tågtrafiken till övre Norrland. Den förra vagnen såg ut att vara SJ:s egna WL4 som vanligtvis går i Jämtlandsdelen av tåg 92.

  • arskortguldsj Says:

   Hjärtligt tack för infon. Ja, det upplevdes som vagnarna kom från olika ”serier”. Väldigt fräsch och trevlig vagn idag i alla fall.

 4. sissi Says:

  Verkligen roligt att 92an kunde visa upp en fräsch sida. Man kan bara hoppas att Lopphotellet var en avart som vi aldrig mer behöver se på spåren.

  • jankai Says:

   Det stämmer att tågen blivit mycket bättre de senaste åren så detta var ett undantag – ehuru lite mycket undantag. Men annars är det numera faktiskt mycket OK.

 5. Leif Says:

  Varför låser du nattkupen och lämnar efter några timmar?
  Tänk på oss som fortfarande arbetar och behöver plats!
  Självisk?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: