ÅKGSJ Testar: Dragonkyckling med svamp och ris

IMG_6328

En av de nya rätterna från LunchExpress som både finns i bistron på X2000 och SJ Norrlandståg är Dragonkyckling med svamp och ris som jag testade för en tid sedan.

Jag är lite svag för svamp och denna rätt gör mig absolut inte besviken utan smakar mycket bra.

Sedan har kyckling blivit lite av en stapelvara i svenska kök och är kanske inte så där ruskigt spännande och detta gäller även för denna rätt som smakar bra – men är inget som sätter djupare spår.

En helt OK rätt med andra ord och betyget blir 4 gafflar av 5 möjliga men en svag 4:a då rätten är lite ointressant.

Fast då jag gillar svamp blir det det en rätt som jag kommer att återvända till.

Annonser

10 svar to “ÅKGSJ Testar: Dragonkyckling med svamp och ris”

  1. Sven Sjostedt Says:

    Funderar lite över namnet. Dragon – kyckling. Vadan dragon? Åt de gamla dragonerna denna typ av kyckling, eller är det kycklingen som är dragon?

    Detta tarvar en förklaring.

  2. Sven Sjostedt Says:

    Jag säger som en tyvärr för tidigt bortgågnen svensk politiker: ”Det hade jag ingen aaaning om!” Det vill säga att det fanns en kryddväxt som hette dragon. Tack för länken. Förmodligen finns kryddan i nämnda kyckligrätt, annars är det falsk varubeteckning.

    Man lär sig alltid något nytt på din blogg.

  3. Mrs G Says:

    Dragon är verkligen inte min favoritört/krydda men om den giter sig hyfsat bra så är det just med kycklingen.
    Dragon har jag bara vid ett tillfälle i min matlagningshistoria dristat mig till att använda och då som sällskap till en lågtempad högrev kok i vittvin i übermånga timmar.
    Kokspadet fick reduceras till hälften och sen tillsatte jag absurda mängder GRÄDDE och färk dragon.
    Det var gudomligt gott, dragonen till trots.
    Serverades icke i platsbytta 🙂

    Kram Mrs G

    • arskortguldsj Says:

      Mrs G,

      Själv tycker jag att dragon gärna dominerar lite för mycket smakmässigt så det är väl tur att man tagit det lite försiktigt med kryddningen i den här rätten.

      Och man kan alltid välja en annan rätt – men inte plastbytta. -:)

      /Årskort Guld SJ

  4. Mrs G Says:

    Plastbytta ska det ju va så klart 🙂

    Mrs G

  5. Thomas K Ohlsson Says:

    Angående dragondiskussionen:

    Jag säger bara bearnaisesås!

  6. Gluten- och laktosfri mat i bistron « Årskort Guld SJ Says:

    […] Glutenfri – Kyckling med dijonsenap och ris […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: