” Det känns obra! “

IMG_4775

Igår när jag var uppe i Hudiksvall för att filma lite kring bussersättningen återvände jag till Stockholm med ett X2000 tåg som var sålt som dubbeldäckare X40.

Det innebar att inga platsreservationer stämde och då många hade platser i vagn 1 innebar hamnade dom i 1 klassvagnen som just har detta nummer. Men då det var fri sittning oberoende av klass ( förmodligen för att mycket var lite rörigt ) så satt alla där dom tyckte och det fungerade utan problem.

I vagnen satt även två trevliga unga kvinnor i 20-årsåldern och efter att råkat lyssna till deras egen konversation och med andra resenärer förstärktes intrycket av att det var frågan om två verkligt trevliga och seriösa unga damer.

Plötsligt var det aktuellt med kaffe och jag hörde att de funderade var bistrovagnen fanns. En av damerna förberedde sig att gå iväg för att köpa två koppar så jag tilltalade henne och sa att det fanns gratis kaffe att hämta borta i buffén i ändan av vagnen.

Hon vände sig om, kollade på termosarna i buffén och replikerade med ett glatt – ” Det känns obra! ” och gick sedan till bistron för att handla kaffe till sig och kompisen.

Så då var jag övertygad – det var riktigt ”bra” två unga töser.

10 svar to “” Det känns obra! “”

 1. Jonas E Says:

  Alltid trevlig med reseovana 2klass resenärer i första klassen. Kanske värt att reklamera den händelsen?

  • arskortguldsj Says:

   Nja, vet inte vad jag skall reklamera? Och om det fanns någon sådan så skulle jag nog avstå för det var några väldigt trevliga damer vars närvaro jag verkligen uppskattade. -:)

 2. Sven Sjostedt Says:

  Jag tror att damerna var från norrland. Efter några år uppe i norr- och västerbotten lärde jag mig att man kunde göra negationer av i stort sett varje ord genom att sätta o framför. Till exempel: Han är oinne på kontoret. nyckeln är oi låset, tåget är okommet.. Det är ju egentligen helt logskt i likhet med ointressant, opassande, oklokt och så vidare.

 3. Karl Gunnar Says:

  Man ser ofta motsatsen också. Resenärer i 2a klass som hämtar kaffe och tidningar i vagn 1, det blir ju mycket billigare så.

  • jankai Says:

   Nja, damerna hade bara 2 klassbiljetter men satt i 1 klass för det var den vagn man hade biljett till – på anat tåg – och det var OK enligt personalen.

   Men dom tyckte det var ”obra” att ta av det fria kaffet vilket hedrade dom mycket.

 4. Jonas E Says:

  Å andra sidan brukar en uppgradering normalt även betyda uppgradering av servicen, så därav hade det inte vart några konstigheter om de tog av det fria kaffet som ingår i 1klass. Samma sak gäller på flygbolag där s.k operational upgrades ibland sker, där man pga överbokning måste uppgradera folk till Business. I och med att de sitter i en högre klass, får de även samma service som business, dvs värdinnan går inte bak och hämtar deras ordinarie måltider utan de får ta del av all lyx som business har att erbjuda.

  Med andra ord, i detta fall rörde det sig inte om en fem rätters måltid med krug och kaviar, utan en simpel kopp svart, halvblaskigt SJ kaffe, varvid dessa två damer hade all rätt att ta del av denna service.

  • arskortguldsj Says:

   Jonas,

   Jag håller med men de trevliga damerna tyckte att det var ”obra” att utnyttja rättigheterna som tillgår en 1 klassresenär när man ändå bara hade en 2 klassbiljett.

   /Årskort Guld SJ

 5. Lasse Says:

  Seriöst. Kan man kalla ett par kaffethermosar, en flaska vatten och ett kakfat för buffé?

  • arskortguldsj Says:

   Jag tror man tänker på det faktum att man kan ta så mycket man vill – i alla fall till dess man skäms.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: