Andra Julresan – Äntra ett nattåg med förhinder

MVI_5375-003

Nu fortsätter vi med att berätta hur det gick med andra julresan och fortsättningen i Umeå. ( Andra julresan – Buss till Umeå med förhinder )

Från början var det tänkt att jag skulle komma till Umeå från Luleå med nattåg 91 men det blev istället X2000 till Sundsvall och sedan buss till Umeå där jag kom fram i tid till ett kraftfullt försenat tåg 92.

Från SJ fick jag höra att tåget hade gett upp att gå Botniabanan dvs inte passera vare sig Umeå eller Örnsköldsvik utan det skulle bli buss till Vännäs respektive Mellansel.

Fick även beskedet att bussarna skulle finnas uppställda utanför Umeå C från 21.00 till 23.00 då dom skulle avgå till Vännäs.

Men när vi kom till stationen i privatbilar 22.40 fanns det inga bussar alls och en koll med SJ gav vid handen att dom hade gått redan 22.20 dvs 40 minuter före utsatt tid.

En snabb koll med dom som kört oss till stationen gav vid handen att dom skulle kunna köra oss till Vännäs och efter att stämt av med SJ att man betalar bilersättningen så drog vi snabbt iväg.

( Vill passa på att flika in att beslutet att dra lite tidigare med bussarna var absolut inte fel för att hinna i tid till tåget och SJ hanterade det hela till full belåtenhet. Kanske var infon jag fick att bussarna skulle gå 23.00 lite tokigt men i dessa tider med stormar och vinter är allt lite flytande materia )

Så med hjälp från folk som via mobil lotsade oss kom vi fram till ett kallt, blåsigt och isigt Vännäs cirka 10 minuter innan tåget kom.

Det var många som väntade på tåget och väntsalen inne på stationen är inte särskilt stor och med bara en toalett – men jag gissar att dom flesta hade väntat i bussarna som stod kvar till dess tåget kom.

Så det hela löste sig på allra bästa sätt – och även om det var lite stressigt för en stund.

2 svar to “Andra Julresan – Äntra ett nattåg med förhinder”

  1. Melanie Eliasson Says:

    Tänk vad mycket spännande du råkar ut för. Det är alltid lika roligt att läsa dina reseberättelser i ord och bild. Jag passar på att önska ett Gott Nytt År med förhoppning om att resandet fortsätter även nästa år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: