Uppsala C – En regnig vintermorgon

Idag var jag en dryg halvtimme i Uppsala och passade på att filma lite från morgonrusningen.

Det blev lite typiska bilder som ni som åker denna väg känner säkert igen er.

Filmat med Canon EOS 550D och ihopklippt med Sony Vegas 11.0.

Om det är något man kan lära sig av filmen så skulle det vara – Kom i tid till tåget.

16 svar to “Uppsala C – En regnig vintermorgon”

 1. Rolandz Rock Says:

  Vad är det för fel på människor? Jag anser att väktarna i Uppsala rädda denna mans liv. Vad fick väktarna för tack. Jo, kommentaren, ”idiot” hördes tydligt vid slutet av samtalet. Tänk om väktarna inte hade funnits….

 2. Bengt Says:

  Felet med människan är väl att han är Uppsalabo. Dom är inte kloka.

  • Bengt Says:

   Tyvärr heter du det samma som mig men jag drar inte folk över en kam som du. Det är väl bara att titta ner i Tuben i 08-land för att se de som springer till Tubtåget när det går ett två minuter senare och ännu ett fyra minuter senare. Då får man väl säga att stockholmare är mindre klokare än uppsalabor?

 3. Sven Sjostedt Says:

  Tack för filmen. Mycket är nytt sen jag pendlade mellan Uppsala och Stockholm i början av 1970-talet. Då tog det 47 minuter mellan U och Cst, med stopp i Knivsta och Märsta. Jag undrar vad det tar i dag?

  En klok före detta uppsalabo.

 4. hampus60 Says:

  Har Du läst den här helsidan? Kolla
  Och det skulle ta sej, för efter en stund kommer servitören tillbaka och talar om att det visst finns brännvin – och visar upp en fin flaska märkt ”Tågvirke”! Detta visar sej vara en trevlig kryddning som passar bra till sillen.
  Silltallriken består av inlagd stekt strömming, inlagd sill och senapssill, med kall kokt potatis, creme fraiche, ost och små knäckebrödsbitar. Smakfullt både att titta på och att äta – strömmingen var bäst!
  Sedan blir det ”ångloksbiff”. Jag trodde att det skulle vara en parafras på ångbåtsbiff, men det är en fin köttbit med rödvinssås, rostade rotsaker och potatis. Till detta dricker jag ett ospecificerat rödvin – som fyller sin funktion utan att göra större väsen.
  LÄNKEN – http://postvagnen.com/forum/index.php?id=561869

 5. Rolandz Rock Says:

  …eller kanske jag har fel och mannen i frågan tänkte bara springa längs perrongen till andra utgången när väktarna stoppade honom…man vet aldrig. Han pekar åt det hållet och ser förvånad ut iallafall.

 6. Michael DK Says:

  Den där trumspelande tiggaren stressar säkert många andra än mig med sitt hetsigt monotona dunkande.Det kan väl t.o.m. ha den psykologiska effekten att vissa personer blir ännu mera stressade och sedan springer efter ett tåg i rullning för att försöka ta sig ombord?

  Väktarna borde – som jag ser det – därför köra bort trumspelaren från stationen med hot om polisanmälan om han inte håller sig borta. Eller få dit någon som spelar lugnande klassisk musik.

  Och tänk att man över huvudet taget måste ha väktare för att hålla ordning på respektlösa och oförskämda resenärer!!! Men att det behövs visar din video med all tydlighet.

  • arskortguldsj Says:

   Kan berätta att denna man även stressade mig som filmade märkbart med sitt monotona dunkande.

   Kan även tillägga att ljudet inte är pålagt utan att det är original från just sekvenserna när resenärerna springer in i tunneln, köar för att köpa regionalbiljetter och damen har problem med sin cykel.

   För min del kan jag inte förstå hur man kan tillåta detta spelande men alla har kanske inte samma musiksmak så man får hoppas att ”någon” uppskattar ljudet.

   • Olof Antonsson Says:

    Det är mycket intressant att t om utomstående ”neutrala” parter som ni reagerar så negativt på ”musiken” i nämnda tunnel. Eftersom jag pendlar fem dagar i veckan via U-a C frekventerar jag tunneln regelbundet, och enligt vad jag kan notera uppehåller sig någon ur den grupp det tycks röra sig om i utrymmet dygnets alla ljusa timmar. Jag är förhållandevis svårirriterad — men det högljudda alarm och ofta gapande som framträdandena i fråga baseras på får mig inte sällan att vilja gå fram och placera ett hårt föremål på väl vald plats, och detta inte bara när jag är ”pendlarstressad”. Värt att notera är att knappt en själ ej heller skänker något till deras insamling — knappast heller ett tecken på att skramlet uppskattas av gemene man.

 7. Apachez Says:

  Får man bonuspoäng om man tacklar väktarna på väg mot tåget? 😀

  Varför kan dom inte bara installera något sluss-system där tåget avgår först när slussen är stängd och det inte finns någon på perrongen?

  • arskortguldsj Says:

   Tycker nog att väktarna gör ett bra jobb och förtjänar all uppskattning. En komplicerande omständighet mot slussar är att det går tåg från andra sidan perrongen också och det är långa perronger.

 8. mjtag55 Says:

  Mycket trevlig film från Uppsala.

  Det känns dock lite trist att man ska behöva ha väktare för att stoppa resenärer som kommer i slutsekunderna.

  Ha det bra.

  /Martin

 9. Tågvärd SJ snabbtåg Says:

  Så glad jag är att dessa väktare finns och hjälper oss, all beröm åt dem!

 10. Observatör Says:

  Uppsala-avgångarna där väktare får gripa in och stoppa är spännande! Filma mer sånt! Gör ett ihopklipp bara med ‘stoppningar’! 🙂 Bra att dessa väktares insatser dokumenteras ovh finns att visa på. Och superbra att dem finns öht för dem behövs uppenbarligen! Är man sen så är man sen och dår får man ta nästa tåg.. det går inte att komma ‘sekunden efter’ avgång och tro att man hinner med tåget! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: