Jag har inget emot vackra kvinnor i underkläder

IMG_7953-001

Men ibland blir det nästan lite för mycket då hela Centralstationen i Stockholm är utsmyckat med dessa storaffischer.

Eller så har jag blivit för gammal och pryd.

PS: Detta inlägg är seriöst menat av mig och jag väcker faktiskt frågan.

Annonser

18 svar to “Jag har inget emot vackra kvinnor i underkläder”

 1. Olof Antonsson Says:

  Reklam av den utbredning och storlek som ofta förekommer i nämnd centralhall går alltför ofta för långt. Gigantiska tapetliknande affischer i taket är ej ok, oavsett vara. Det finns någonting som heter det offentiliga rummet, i vilket en viss mån av respekt bör visas.

 2. Robin Says:

  I det här fallet är det enklast att helt enkelt inte bry sig. Så var det bekymret löst.

 3. Daniel Says:

  Hm. Är inte gammal och pryd nog, men var inte reklamen ”värre” på 60- och 70-talet?

 4. Stefan Says:

  Sex, yta och girighet är det vi lär alla ungdomar med den här reklamen. Vi har stora probelm med psykiska störningar hos unga kvinnor pga utseendefixeringen. Allt som aviker från normen anses fult. Vi borde söka den inre skönheten! Vår själ.

  • Johan Says:

   Du har så rätt, det är det lite avvikande och udda som ger oss en referenspunkt till ”normalen”, vi uppfattar inte verkligheten om den inte är varierad, risken är allt plötsligt att blir blankt och utan mentala triggers. Med andra ord, du kan inte känna lycka om du aldrig varit olycklig och vice versa, variation är viktigt för att vi ska kunna känna.

   mvh Johan, pappa till en 17-årig tös med ätstörning

 5. JANREM Says:

  – En vacker flicka på Centralen hängde
  – då kom herr Årskort Guld å blängde
  – gammal och pryd men med rätt attityd
  – jag tror jag avstår från tåg så länge.

  …ähh…

 6. Ylva Says:

  Olof Antonsson: ”Det finns någonting som heter det offentiliga rummet, i vilket en viss mån av respekt bör visas.”

  Ägs inte centralsationen av Jernhusen?

  • Olof Antonsson Says:

   Det stämmer att stationen ägs av Jernhusen (nota bene, ett statligt företag). ”Det offentliga rummet” är dock inte en fysiskt begränsad area, utan syftar snarare på ett ickedefinierat rum till vilket möjlighet till allmänt tillträde.är möjligt och sker

 7. Mare Says:

  Det blir nog värre är jag rädd. Läste nyss att Centralen får en galleria med ”65 enheter” som blir klar nästa år. Då blir det nog fler bilder…

  • arskortguldsj Says:

   Mare,

   Tog en ny bild i dag och jag måste säga att intrycket är överväldigande.

   /Årskort Guld SJ

   • Mare Says:

    Modellerna anfaller från både höger och vänster…Centralen har gett nakenheten, eller snarare avkläddheten, ett ansikte. En smula för mycket av det goda, minst sagt. Kanske Lindex borde ta sig en funderare till, om de nu kan påverka den här våldsamma exponeringen eller om det är Jernhusen som bestämmer?

  • Markus Says:

   Vad man läser i blaskan stämmer inte alltid i detalj.

 8. Daniel Johnsson Says:

  Jag som tillhör den näst-yngsta generationen, på 23 år, tycker att det här är oerhört charmigt.

  Man omges nästan dagligen i diskussioner kring hur fel det är att objektifiera. Det är förvisso sant, men jag tycker att den poängen går till överdrift när man på allvar menar på att naket är fel.

  Naket är ju det som är allra mest rätt. Egentligen. Och om Sverige, och västvärlden överlag, skall utvecklas till Egypten nummer 2, där de inte får anspela på att de har den minsta hud under tygbitarna, så vill jag inte vara med längre.

  Mer sådant här!

  • Melanie Eliasson Says:

   Tycker du att nakenhet måste vara offentlig för att du ska uppskatta den? Du kan inte tänka dig att hitta nakenheten i ditt privatliv så kanske andra slipper exponeras för ditt nöje?

   • Daniel Johnsson Says:

    1) Du lägger ord i min mun, som man säger. Att referera till mitt privat som en del av ekvationen finner jag även onödigt. Man kan dela med sig av, och ta in, sin egen och andras åsikter utan att direkt gå till den nivån bara för man är av en annan åsikt.
    2) Nej, nakenhet ”måste” inte vara offentlig. Den behöver inte heller låsas in i en skamvrå. Nakenhet är vackert och väldigt naturligt. Det finns en fara i att vilja gömma undan den. Det är bara att se på de länder där det har tagits till de nivåerna. Att förtrycka sexualitet kommer enbart att få motsatt effekt, oavsett om det gäller att censurera en Victorias Secret annons eller kalsongreklam med David Beckham.
    3) ”Så kanske andra slipper exponeras för ditt nöje” – Du inser att modellerna i fråga inte har tvingats in i varken fotografierna eller industrin i sig? De är där av eget val, och av egen vision. Det är lite att vara väldigt respektlös emot personerna i fråga att påstå att deras livs och yrkesval skulle vara påtvingat.

 9. Fredskrpnk Says:

  Problemet med denna nakenhet är dock att den inte är verklig. Om företag vill visa up modeller i underkläder, eller helt utan, för den delen så är det väl inget med det. Problemet är att det gör de inte? De visar upp en förskönad och reducerad bild av kroppar. En bild som sedan blir ideal för hur vår kroppar ska se ut. Ett ideal som är helt omöjligt att uppnå men som sätter press på alla oavsett ålder eller kön.

 10. is1984near Says:

  Jag håller helt med Fredskrpnk, att det är inget fel med stora affischer med bilder på människor. Problemet med bilderna som är nu är att det är tyvärr inte människor, utan det är extremt tillgjorda bilder. Det är returschering så att dom ska bli smalare, brunare, utan fräknar/finnar/födelsemärken, mer vältränade och utan bristningar osv osv så hur ska man som ungdom kunna få en normal kroppsbild om allt man ser är förvrängda bilder i alla media? Visa normala människor med bristningar, gäddhäng och utan alla dessa perfekta kroppar så kommer pressen på dom unga att sänkas och deras psykiska mående kommer att öka. Det blir ett steg i rätt riktning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: