Transformation av nattåg 91

IMG_0372

Natten till lördagen hade nattågen från Norrland rejäla problem och speciellt nattåg 91 från Luleå till Göteborg via Stockholm på vilket jag var bokat från Stockholm mot Göteborg ( en av mina favoritresor med just tåg 91 ).

När man kom till Stockholm nästan 7 timmar sent behöll man tåget där för man skulle inte hinna ned till Göteborg och städa det inför avgången tillbaka 16.50 som tåg 92.

Istället blev det byte till en X40 dubbeldäckare för dom skulle vidare mot Göteborg.

För min del var det inte aktuellt att åka med för avgången var mycket senare än när jag skulle vara tillbaka i Stockholm. Men jag passade på att fota lite hur det såg ut när man bytte från lokdrivet nattåg till en X40.

Resenärerna fick byta till en X40 Dubbeldäckare som skulle komma in på spåret bredvid och visst gjorde det det – två stycken till och med.

IMG_0378

Så det blev lite förvirring vilken som man skulle åka med men alla hjälptes år och rätt familjer kom med rätt tåg – tror jag i alla fall.

IMG_0403

Sedan gällde det att få plats med allt och alla.

IMG_0396

Men en X40 är rymlig och de flesta resenärerna hade nog slutat sin resa i Stockholm så alla fick plats i dubbeldäckaren som är som gjuten för sovvagnsresenärer från fjällen med allt pick och pack.

IMG_0394

Såg att några familjer hade varit smarta och skickat en i familjen till McDonalds för att snabbköpa tågmat medan de övriga installerade sig med allt bagage i tåget.

Och tur var det för utbudet ombord var minst sagt torftigt i sann X40-anda. Synd i alla fall för dom som inte vet vad X40 innebär och inte är det IC-tåg som 91:an är specad för.

IMG_0415

Men jag måste säga att sovvagnsresenärer från Norrland är ett särskilt segt släkte för jag såg inga sura miner – bara en hel del trötta ansikten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: