Ologiska pendeltågspärrar i Handen

IMG_0877

I Handen där jag bor håller man på att byta ut dom gamla spärrarna mot den högre varianten som skall vara svårare att hoppa över än de tidigare lägre.

Det är säkert bra att man förstärker "smitningsskyddet" även om jag tror att en del som hoppar över spärrarna faktiskt har biljetter men säkerligen inte alla.

Men nu är det så att det finns två officiella ingångar till pendeltågen – dels denna stora norra i anslutning till bussterminalen och dels en obemannand södra ingång från Södertörn Campus eller vad det numera heter.

Vad jag inte får ihop rent logiskt är att – varför förstärker man smitningsskyddet i den norra ingången medan det är helt öppet i den södra.

Är det inte som att be låssmeden att komma hem och sätta in sjutillhållarlås i framdörren med man lämnar köksdörren öppen ?

Eller är det något jag missat – i så fall vaddå ?

4 svar to “Ologiska pendeltågspärrar i Handen”

 1. Roland Andersson Says:

  På centralens pendelstation, klarabergsviadukten, står grindarna öppna på ena sidan. På grund av ombyggnad och av säkerhetsskäl har det varit nödvändigt att ställa upp grindarna. På andra sidan är de stängda. Folk som ska till spår 17-19 måste passera utomhus ifall de inte har SL-biljett. De som kommer därifrån kan dock gå inomhus. Nej, någon logik finns nog inte

 2. Roland Andersson Says:

  Det står tre gula biljettkontrollörer i vägen vid spärrarna. Jag skulle hjälpa ett par damer till spår 17, så att de inte behövde gå ut i kylan. Då blev jag utskälld av en guling.

  Eftersom du bor här i trakten, så vet du kanske att remsorna som vi stämplar ska försvinna. De ska ersättas av en reskassa som man har på sitt Access-kort. Med nuvarande taxa så kostar det olika beroende på hur långt man har rest. Sålunda lär det behövas en visering vid utpassagen. Det blir varken enkelt eller biligt. Vi får se hur det blir. Smidigast vore enhetstaxa i Stockholms län. Då kan pengarna dras vid inpassagen.

 3. Hans Says:

  Öppet även vid Farsta strand mot Västerhaningehållet. Bemannat endast på morgonen tycks det men inga spärrar. Större delen av dygnet helt öppet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: