Stopp i duschavloppet på SJ Norrlandståg

IMG_5243-001

Åkte nyligen en vända till Narvik som alltid är en höjdarresa med riktigt tåg, vacker natur, trevlig personal och numera även god mat ( tack för det LunchExpress ).

Men detta med dusch på SJ Norrlandståg är alltid lite spännande eller kanske mera ett lite av ett äventyr.

På Navikstågen finns inte 1 klass sovvagn med dusch i kupén ( med undantag för i bokningen men det är en annan fråga ) så det blir att utnyttja den gemensamma duschen i ändan av sovvagnen.

Även om man måste samordna sin kroppstvagning med andra resenärer så fungerar detta överraskande smärtfritt och duschen är rymlig och ofta finns det rikligt med handdukar.

Och har man tur så rinner det hyfsat med varmvatten som just på min tur.

Men tyvärr var det i stort sett stopp i avloppet och snart stod jag i ankelhögt vatten. Men efter en stund verkade det i alla fall som att det rann ut vatten – i alla fall i begränsad omfattning.

Men ack vad jag bedrog mig för när jag steg ur duschkabinen såg jag vad vattnet tagit vägen – nämligen ut på duschgolvet.

Så jag tog lite använda handdukar och torkade hjälpligt upp på golvet men jag hade mina onda aningar – för kanske hade det runnit ut vatten på golvet hade det säkert fortsatt ut genom dörren till duschrummet?

Och det stämde för det var blött i hela vagnskorridoren men nu fanns det bara en handduk kvar att ta upp det värsta med.

Självklart överlever man detta – men det skall inte vara så att avloppet inte fungerar i duschen på ett nattåg – det ingår ju i själva huvudtjänsten som resenärerna betalar för.

Och som jag brukar säga i sådana här situationer – Det är inte Trafikverkets fel – den här gången heller.

10 svar to “Stopp i duschavloppet på SJ Norrlandståg”

 1. sjguide Says:

  Hur menar du att det finns i bokningen? Provbokade 94an imorgon och ingen 1a klass kupé visas.

  • arskortguldsj Says:

   När jag skall boka finns det med 1 klass sovvagn som alternativ men när jag väljer detta alternativ får jag senare i dialogen felmeddelande och bokningen avvisas.

   Tror att det är en bugg i bokningsdialogen.

 2. Jonas Says:

  Fräscht!

  Not, so… Var var personalen?

  • arskortguldsj Says:

   Nja, vad skulle dom göra?

   Man borde ha upptäckt att avloppet inte fungerade när man städade duschen och felanmält och åtgärdat det innan resenärerna går ombord.

 3. Stefan Westman Says:

  Hej

  Skrev i postvagnen men kanske bättre att få svar här? Skall upp till riksgränsen med 94 på måndag och tillbaka med 93 på onsdag.Hur är matservicen ombord. Skall man vara hungrig eller mätt när man bordar. Vi gör som jag gissar du brukar göra. Tar 1.a klass till Boden och byter till sittvagn i Boden. Går dessa sittvagnar med från Stockholm eller kopplas de på i Boden.

  mvh

  stefan

  • arskortguldsj Says:

   Tåg 94 ”delar” på sig i Boden och bistrovagnen, en sittvagn och sov/liggvagnar till Luleå går till Luleå.

   Från Luleå kommer ny sittvagn och kioskvagn ( och kanske mer ) som serverar i huvudsak samma som bistrovagnen från Stockholm.

   Serveringen pågår till ungefär Abisko då personalen går av i Riksgränsen.

   På vägen tillbaka från Narvik sker samma i Boden fast omvänt – dvs kisokvagn och sittvagn går till Luleå men från Luleå kommer bistrovagn, sittvagn och ligg/sovvagnar.

   Här ser du hur kioskvagnen på sträckan Boden – Riksgränsen/Narvik ser ut. ( En ny(gammal) kioskvagn )

   • Stefan Westman Says:

    Tackar för svaret. Då återstår frågan. Skall man vara mätt eller hungrig när man går ombord. Är det renskav med potmos som gäller (enligt SJ hemsida)?

    stefan

   • arskortguldsj Says:

    Man skall naturligtvis vara hungrig för om det finns mat ombord ( för man reserverar sig för slutförsäljning ) finns det god mat från LunchExpress som inkluderar tex viltfärsbiff som jag rekommenderar ).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: