Taxi Stockholm felparkerar – Eller ?

IMG_5248

Jag har skrivit tidigare om friåkare som parkerar utanför huvudingången till Stockholm C där det inte bara råder stoppförbud utan man står även på cykelbanan och tvingar ut cyklister ut i biltrafiken. ( Cyklister lever farligt utanför Centralen )

Döm av min förvåning när jag igår såg en avtalsbil från Taxi Stockholm stå på denna plats.

Jag funderade varför taxin stod där för det stämde inte på något sätt.

Till slut kom jag på det – och gör ni det också ?

15 svar to “Taxi Stockholm felparkerar – Eller ?”

 1. sjguide Says:

  Vad var jämförspriset då?

 2. Karl-Gunnar Says:

  Om man tittar noga så ser man att det inte är taxi Stockholm utan taxi STORHOLM.

  Tittar man vidare på denna bil så ser man att jämförpriset för 15 minuters körning är 999 kr!

  Häromdagen räddade jag ett sällskap från att ta just denna ful-taxi och ådrog mig förarens missnöje så till den milda grad att jag senare inte vågade fotografera bilen, men nu har du ju dokumenterat den.

  Hur kan de få stå på stopp-förbud och ta ta de nyanlända turisterna på en blåsning, medan de riktiga taxibilarna tvingas gömma sig bakom planket?

  • arskortguldsj Says:

   Kan berätta att jag har bild på föraren som inte alls blev glad över att jag fotade honom.

   • Staffan Sävenfjord Says:

    Och det märkliga är att taxiföraren inte gör sig skyldig till något olagligt (förutom att stanna där det är stoppförbud då förstås). Det är fri prissättning och så länge man på föreskrivet sätt informerar så får man ta vilket pris man vill. Man får också märka bilen hur man vill så länge man inte rakt av stjäl ett annat företagsnamn eller dess logga.

    Finns alltså all anledning att vara försiktig. Att få rättelse i efterhand går inte och skulle man vägra betala efter körningen så har taxiföraren rätt att polisanmäla för smitning från taxinotan. Jag tror dock inte det tillhör den sorts utryckningar som prioriteras.

 3. Jonas Says:

  Förstår inte varför inte Jernhusen tar i med hårdhandskarna kring detta!? Problemet är väl det att inget tycks vilja äga frågan, men då tycker jag allt att fastighetsägaren bör gå in och kontakta lämpliga myndigheter för att få stopp på detta.

  Brukar själv få ”agera polis” (något jag verkligen inte uppskattar) när jag uppenbart ser någon stackars turist som håller på att bli inlurad. Kan avslöja att chaufförerna blir ungefär lika glada som när ÅKGSJ tar kort på dem…

  Sedan kan man fundera på om det här med total prisavreglering kring taxiverksamhet är en sådan lysande idé. Men det är klart: Med de ryggradslösa politiker vi har idag så lär det fortsätta.

  • Apachez Says:

   Frågan är väl snarare var den riktiga polisen håller hus?

   Dom har ju en polisstation i CST och polisens huvudkvarter ligger inte många hundra meter bort på Kungsholmen – men dom var väl i vanlig ordning upptagna med att jaga ”pinnar”? 😉

   • arskortguldsj Says:

    Om du kollar noga på bilden ser du en polisbil som sedan svänger vänster på Vasagatan och passerar den felparkerade taxibilen.

    Jag trodde faktiskt för en kort sekund att den skulle ingripa – men icke.

 4. Peter Says:

  Tack för att du tar upp det här problemet som förstör för så många.
  Varför är Jernhusen så tysta?

 5. Karl-Gunnar Says:

  Och vad säger Taxi Stockholm, polisen, p-vakterna och ”visit Stockholm” ?
  På hotell Royal Vikinng finna anslag som varnar för dessa friåkare.

 6. Mare Says:

  Detta är verkligen att köra med lånta fjädrar och renommésnyltning i högsta grad. Taxi Stockholm borde reagera!

 7. Gurkodlaren Says:

  Jag vet att polisen inte ha tid att utreda köp av Lewis jeans till ett orimligt högt pris, eller 3 ml ögonskugga till ett värd av 15000 kr litern. Reser man med en taxi som tar 999 kr för 15 min resa får man se det som en lyxprodukt. Man måste rimligtvis även som företagare av taxiverksamhet har möjlighet till en god affär. Pizzan på Drottninggatan kostar tre gånger så mycket som pizzan i Bredängs centrum, men det inte heller ett brott. Ocker försvann ur brottsbalken för många år sen.
  De flesta tycker om att tjäna mycket pengar fast inte på en själv.

  • arskortguldsj Says:

   Helt korrekt men många tågresenärer som åker med dessa friåkare är turister som kommer från länder där prissättningen på taxi är reglerad vilket också är det vanligaste.

   Där är priset detsamma och enda skillnaden är chaufförens svettlukt.

  • Jonas Says:

   Gurkodlaren: I sak har du rätt.
   Men samtidigt kan man inte förundras över att det är en myndighet som som faktiskt delar ut tillstånden och borde samtidigt sätta lite högre krav på de som erhåller dessa. Särskilt när det gäller en bransch som har så pass många sällananvändare.

   Men som sagt; i sak har du förstås rätt. Precis som att Jernhusen i morgon kan börja ta betalt av dig och mig för att använda deras väntsalar. Vill vi ha den utan ”local heroes” kostar det ytterligare 100 kr per timme. Men då ingår hoppborg för barnen.

  • Oskar Eriksson Says:

   Gurkodlaren har inte alls rätt i sak. Ocker finns med i brottsbalken, 9:e kapitlet 5:e paragrafen (jag har dock ingen aning om det är tillämpligt i taxi-fallet men kanske).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: