När detta med information fungerar

[image]

Kanske ingen stor händelse men jag blir alltid lika glad när jag upplever att man anstränger sig att informera och se till att man löser problemen.

Igår var jag nere i Kolboda söder om Kalmar hos min son och gratulerade hans hustru och ett av mina barnbarn på deras födelsedagar och skulle åka hem med första förbindelsen i morse.

Resan börjar med buss från Loverslunds ReseCentrum ( allt skall ju heta resecentrum numera för att verka progressivt ) till Kalmar C.

Därför kördes jag av min son till detta resecentrum i arla vårmorgonen för att ta bussen som kom från Bergkvara ( en ort som alla hört men kanske inte alla vet var den ligger ).

Loverslunds ReseCentrum har inga moderna informationstavlor i väntsalen ( och ingen väntsal heller förresten ) men dock en moderns solcellsdriven signaleringsanordning med vilken man kan påkalla bussförarens uppmärksamhet genom att trycka på en knapp som sedan tänder en stark blinkande lysdiod.

Nåväl jag väntade och väntade men ingen buss kom.

Passade på att ta en del bilder av landskapet i det vackra vårljuset – bilder som säkert kan komma till användning någon gång.

IMG_5788

Fortfarande kom ingen buss och jag började bli en aning nervös med tanke på tåganslutningen men jag har ju lärt mig att bussar aldrig missar tåg medan tåg regelmässigt missar bussar men ändå.

Noterade att det trots allt fanns en fin gul KLT buss hemgaragerad på andra sidan vägen men den hade jag ingen glädje av.

IMG_5781

Kollade på turlistan att jag var på rätt plats vid rätt tidpunkt och hittade dessutom ett telefonnummer hos KLT att ringa.

Efter att traskat runt i lite olika menyer fick jag kontakt med en trevlig ung man hos KLT och förhörde mig om det eventuellt skulle kunna vara lite strul med bussen?

Jo, det var det och chauffören hade just fått i en ny buss och skulle vara på väg. Jag meddelade att jag var lite orolig för tåganslutningen men vi kom överens om att inte förlora hoppet.

Jag fortsatte att vänta och fotade lite mer av omgivningen och nu hade jag tid att fälla ut stativet och ta lite riktiga bilder av hus med självutlösare för hus dom står ju stilla.

IMG_5785

Efter en halvtimme kom dock bussen med samma trevliga chaufför som kört mig ut dagen innan . Han berättade att han hade haft bussen hemgaragerad men att den inte startade som den skulle och fick brådstörtat be om skjuts ned till Bergkvara för att hämta en ny buss – därav förseningen.

IMG_5806

Men han visste att jag stod i Loverslund och att jag skulle med tåget för det hade trafikledningen meddelat honom men han var orolig vilket tåg jag skulle åka med för det hade jag inte sagt när jag ringde.

Jag kunde meddela honom att det trots förseningen var gott om tid och lugnad fortsatte vi resan in till Kalmar under glatt samspråk.

Med vad som gjorde mig så glad var att jag dels kunde nå en trafikledning på söndag morgon och att dom bemödade sig att ringa bussen och berätta att jag stod och väntade dvs man var helt enkel engagerad i min och en annan resenär som också skulle med samma tåg.

Kortfattat – detta med informationen fungerade helt enkelt.

Kanske inte så märkvärdigt men alltid roligt att berätta om som kontrast för alla inlägg som skrivs när det strular.

7 svar to “När detta med information fungerar”

 1. Lars Helmin (@larshelmin) Says:

  Servicegraden ökar med kvadraten av avståndet från en stadskärna 🙂

  Kallar man det resecentrum = EU-bidrag till en busskur!
  ( exakta villkoren för EU-slanten vet jag inte , bara att det finns ett samband med ordet resecentrum)

  • arskortguldsj Says:

   Just nu är det nog bara jag som inspiratör till Loverslund ReseCentrum.
   Men man kan aldrig veta om det skulle bli EU-pengar över.

 2. Anders Bursell Says:

  Ditt kanske bästa inlägg hittills! Speciellt det där med bilderna som liksom ger den väntande resenären, och så höjdaren: den garagerade bussen. Heders! Tips: flytta till landet.

 3. vikingoskarline Says:

  Den där gula klt bussen som du inte hade någon glädje av åker jag med till skolan varje dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: