Slut med snöproblemen – Nu är det värmen

IMG_7156

Det är knappast så att man kan tro att man hade problem med snön i Luleå för 14 dagar sedan som omöjliggjorde planerad lördags-shopping.

Men idag var det värmen som stökade till det.

Skulle åka med tåg 429 från Stockholm till Hallsberg och då jag inte hade bokat hoppade jag in i bistron för att boka plats í 1 klass via datorn.

Upptäckte att bägge 1 klassvagnarna var fulla och att det bara fanns plats i 2 klass trots att det var få resande pga av helgerna och det var en avgång tidig eftermiddag ( 15.10 ).

Så efter stoppet i Södertälje Syd gick jag till 1 klassvagnarna för att hitta mig en ledig plats då nästa uppehåll var Hallsberg så det ingen idé att boka nu och det räckte med att hitta ledig plats.

På vägen passerade jag vagn 4 och där var det hett som i en finsk bastu i turboläge för AC:n hade lagt av och blåste in varmluft.

Men de händiga och handlingskraftiga personalen hade stängt bokningen av 1 klass och flyttade över resenärerna till lediga platser i 1 klass vagnarna där ACn fungerade.
Så det var därför jag inte kunde boka en plats i 1 klass. Men det fanns ju lediga platser till alla så allt löste sig.

Men det känns lite märkligt så års när Sverige är lite tudelat vad det gäller årstider. Men snart kommer Norrland och kör om sydsverige.

Väl hemma noterade jag att forsythian vid Handenterminalen där alla mina tågresor börjar och slutar blommade och fick denna plats som stadsarkitekten glömde att se riktigt vårfräsch ut.

Men efter att genomlevt de två tidigare vintrarna undrar jag nästan – Vad tog vintern vägen i år?

Och vet ni vad jag tror – jag tror det blir varmt på tågen i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: