ÅKGSJ Testar – Färserad oxrulad med gräddsås

IMG_7164-001

Andra trerättersmenyn som jag testade var Färserad oxrulad med gräddsås som liksom den första Plommonspäckad kalvjärpe en alldeles klockren rätt dvs supergod.

Menyn innehåller:

1 Senapssill
2 Färserad oxrulad med gräddsås och pressgurka
3 Skogsbärskaka

Förrätten senapssill är kanske inte någon märkvärdig rätt men det är en av mina favoriter och smakade exakt som den skulle. Och garneringen med purjolök gjorde att rätten både såg fräschare ut och smakade ännu bättre.

Huvudrätten färserad oxrulad med gräddsås och pressgurka s.om serverades med potatis var så där alldeles perfekt med en sås som man skulle kunna skriva en sång till. Så här lagar man man mat om man är professionell. Superbt är nog det bästa ord för att beskriva rätten.

Efterrätten skogsbärskaka var en värdig avrundning på menyn var så där alldeles perfekt och tog slut alldeles för snabbt trots att den var generös.

Sammanfattningsvis var det en toppenmeny som får 5 gafflar av 5 möjliga och som jag verkligen hoppas att se snart igen.

Man kan bara konstatera att – Leif Mannerström – han kan detta med mat.

Annonser

7 svar to “ÅKGSJ Testar – Färserad oxrulad med gräddsås”

  1. sjguide Says:

    Har man inte överdoserat purjolök i förrätten?

    • arskortguldsj Says:

      Enligt min väldigt privata uppfattning kan man aldrig överdosera purjolök.
      Men jag kan hålla med om att det var gott om den till sillen.

  2. sjguide Says:

    Kanske lite OT, men varför krävs numera inloggning till WordPress för att kommentera dina inlägg? Alla har ju inte WordPress…

    • arskortguldsj Says:

      Är det verkligen så?

      Så skall det i alla fall inte vara men WordPress lever sitt eget liv ibland så något kan ha hänt i samband med en uppgradering.

      • arskortguldsj Says:

        Nu har jag kollat och man behöver inte vara inloggad på WordPress för att kunna kommentera.

        Återkom gärna och berätta om det inte fungerar så.

      • sjguide Says:

        Märkligt, jag kommer till inloggningssidan när jag trycker på Skicka kommentar.

  3. TobiasKalmar Says:

    Ny mat i första klass från 1 oktober.

    Hoppas fisken blir bra, lax och rödtunga med vitvinssås och skaldjursfylld laxroulad med hummersås kanske kan bli nya favoriter!

    Meny 1
    Lufttorkad skinka med svampcrème
    Kyckling med mustig tomatsås
    Mango- och passionsfruktkaka

    Meny 2
    Tomatsallad med rödlök
    Kalvfärsbiff med gräddsås och potatispuré
    Choklad- och kaffekaka

    Meny 3
    Kyckling med curry- och mangodressing
    Lax och rödtunga med vitvinssås
    Skogsbärskaka

    Meny 4
    Skagenröra à la Mannerström
    Örtkryddad kalkon med ricotta- och mangoldfylld Tortellone
    Bärkaka

    Meny 5
    Champinjoner à la Greque
    Skaldjursfylld laxroulad med hummersås
    Cocos- och ananaskaka

    Meny 6
    Gravad lax med hovmästarsås
    Viltjärpar med skånsk potatis
    Äpple- och karamellkaka

    Meny 1 Vegetarisk
    Tomatsallad med rödlök
    Bönchili med ris och broccoli
    Fruktsallad

    Meny 2 Vegetarisk
    Champinjoner à la Greque
    Indisk gryta med kikärtor
    Fruktsallad

    Meny 1 Gluten- och laktosfri
    Tomatsallad med rödlök
    Laxfärserad rödtungsroulad med vitvinssås
    Fruktsallad

    Meny 2 Gluten- och laktosfri
    Gravad lax med hovmästarsås
    Kyckling med mustig tomatsås
    Fruktsallad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: