Egen sovvagnskupé kan bokas med Årskort Guld

IMG_0165-001

I ett tidigare inlägg ( Egen nattågskupé ingår ej längre i Årskort Guld )berättade jag att SJ utan förvarning tog betalt om man bokade egen sovvagnskupé trots att detta ingår i SJs Årskort Guld och är ett viktigt försäljningsargument just för detta SJs dyraste årskort främst med affärsresenärer som målgrupp.

Nu har SJ Norrlandståg återkommit och berättat att detta enbart är en programmeringsmiss och att egen sovvagnskupé ingår i även fortsättningsvis i SJs Årskort Guld.

Olyckligtvis har det blivit ett tekniskt fel i samband med en teknisk uppdatering av sj.se i lördags. Inga förändringar för årskortsresenärer har skett och därför har inte heller någon sådan info gått ut. Systemexperterna felsöker nu för att hitta orsaken. Vi hoppas att detta åtgärdas snarast.

Att det kan bli fel i bokningssystem när man ändrar i dom är inget ovanligt och något som man delvis får leva med.

Vad som är mest bekymrande är att trots att flera resenärer kontaktat SJ både direkt och via mail har man inte kunnat få svar på vad som gäller.

Man borde snabbt ha kunnat informera kunderna eller i alla fall den egna personalen om vad som gäller.

Men nu har man en konkret fallstudie hur men inte skall hantera information till nyckelkunder. Säkert kan man lära sig en del av detta.

Annonser

10 svar to “Egen sovvagnskupé kan bokas med Årskort Guld”

 1. Jonas Says:

  Men risk för att bli kallad gnällapa, vill jag belysa att man skrivit dylik förklaring här på din blogg, som – om jag inte är helt ute och cyklar – inte är någon officiell informationskanal för SJ AB som sålt mig årskortet. Ynkligt att se yrkesmänniskor få trampa i bakvattnet av ”glada amatörer”.

  Men kul för ÅKGSJ att vara före SJ Äffärsresor där man för 20 min sedan ”inte hade fått någon som helst information i sina system”.

  SJ Norrlandståg kanske borde slå dem en signal?
  De jag pratade med satt i Ånge. Grannar?

  • arskortguldsj Says:

   Eftersom jag skrev ett inlägg om att man tagit bort möjligheten för årskort guldresenärer att boka sovvagnskupé för eget bruk som sedan visade sig vara ett programmeringsfel ( och brist på interninformation ) tycker jag det är rimligt att jag skriver ett nytt inlägg där jag berättar om att allt är som tidigare.

   Detta för att dom som inte ser SJ Norrlandstågs kommentar på bloggen skall veta vad som gäller.

   Det är i alla fall så som jag tänker . . . 🙂

   • Jonas Says:

    Du tänker helt rätt och hjälper mig och andra resenärer med information. Det hedrar dig!

    Det jag ville belysa är att du verkar få till ett bättre flöde av tillförlitlig information än SJ själva. Tror hemligheten ligger i att du tycker det är roligt att skriva och tåg. Gör man inte det blir sådan här frågor liggande i både den lilla och stora företagsorganisationen.

   • arskortguldsj Says:

    Tack! 🙂

 2. Mare Says:

  Visst kan saker bli fel, men man (SJ) bör/ska testa ändringar innan man bara trycker på knappen. Men ändå – vilken tur att det var fel så att säga! Och bra att du ligger i som en terrier, kan snart axla Sverker Olofssons nedlagda mantel!

 3. JANREM Says:

  Misstänker att våra riksdagsledamöter per automatik får ett guldkort..inte skulle väl så fint folk vela dela sovkupe´med sina väljare…eller …???!!

 4. TobiasKalmar Says:

  Intern säljinfo:

  Årskort Guld egen sovvagnskupé med tomplats fungerar inte

  Det går för närvarande inte att boka Egen sovvagnskupé wc/dusch eller Egen sovvagnskupé åt en resenär med Årskort Guld med Resplustillägg.

  I Linkonline visas inte de prisgrupperna. På sj.se ignoreras årskortsrabatten och det blir ordinarie pris för hela kupén.

  Om resenär med Årskort Guld vill boka Egen sovvagnskupé wc/dusch resp Egen sovvagnskupé får man tills vidare boka enbart platsreservationen (0 kr).

  Boka platsreservation 0 kr
  Dialog: Beställ utan tidtabell
  Antal resenärer: 2 eller 3, dvs så många platser som finns i kupén
  Prisgrupp: Egen sovvagnskupé wc/dusch eller Egen sovvagnskupé
  Flexibilitet: Kan återbetalas
  Dokument: Endast plats
  Felet uppstod antagligen den 2 juni.
  Vi har ännu inte fått något besked om när det kan rättas.

 5. TobiasKalmar Says:

  2012-06-15: Rättat: Årskort Guld egen sovvagnskupé med tomplats fungerar inte
  Felet rättades den 14 juni och det går nu åter att boka Egen sovvagnskupé wc/dusch eller Egen sovvagnskupé åt en resenär med Årskort Guld med Resplustillägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: