Ny Reserobot för Årskortsresenärer med Resplus förvirrar i stället för att förenkla

image

Noterade tack vare en uppmärksam årskortsresenär att Samtrafiken har lag upp en ny version av den nationella tidtabellen Reserobot speciellt för resenärer med årskort med Resplustillägg.

Den nya versionen av Reserobot för årskortsresenärer med Resplustillägg ser ut som den vanliga Reserobot men listar enbart de förbindelser för vilket SJs årskort med just detta tillägg gäller för.

Detta är smart för då slipper man hålla reda vilka förbindelser som ingår och vilka som inte ingår vilket kan vara nog så knepigt.

Det finns visserligen ett tättskrivet dokument på 4 sidor som anger detta men om man hittar i det så är det inte säkert att man i alla fall förstår det för detta med järnvägsgeografi kan ibland vara knepigt.

Men det listiga med just denna version av Reserobot är att man slipper hålla reda på vilka förbindelser som ingår och vilka som inte ingår i årskortet – för finns resan med så ingår den.

Så var det tänkt men så är det inte för det finns ett stort antal undantag som man anger i en fotnot.

image

Det tragiska är att undantagen är så många och helt omöjliga att genomskåda att resultaten från denna version är Reserobot ofta är helt omöjliga att lita på.

( Hur många resenärer vet tex mellan vilka stationer i Sverige länsgränser går – inte jag och inte tågpersonalen i alla fall? ).

Det märkligaste är nog att dessa undantag inte finns med i databasen och som resenärerna förmodas kunna lista ut själva – inte programmerats in i databasen under de två år som dom funnits.

Det är minst lika tokigt som om IKEA inte skulle orka ta fram en instruktion i hur man sätter ihop den nya bokhyllan Josefine utan istället lägger med en instruktion för bokhyllan Billy med en extra klisterlapp där det står– Gäller till stora delar även bokhyllan Josefine.

Detta med förhoppning att kunden skall inse när instruktionen inte stämmer och då ändå förstå hur man sätter i hop bokhyllan.

Så Samtrafiken – Gärna en ny snygg site men först se till att den fungerar och förenklar – istället för att förvirra.

PS: Sedan har jag upptäckt att det finns förbindelser i denna version av Reserobot som inte ingår dvs är felprogrammerade.

3 svar to “Ny Reserobot för Årskortsresenärer med Resplus förvirrar i stället för att förenkla”

 1. Ulrika Says:

  Hej igen!

  Har du koll på hur många av dina resor som avgår samt kommer fram i tid? För du någon slags registrering på det?
  Hur blir du som årskortsresenär kompenserad vid förseningar?

  Hälsn. från Ulrika, Gbg

  • arskortguldsj Says:

   Eftersom jag åker så mycket så är det snittet för SJs tågtrafik som även gäller för mig dvs 9% av tågen.

   Kanske lite mer för mig då jag åker mycket med nattågen som är mer känsliga för störningar och ofta prioriteras ned,

   Kompensationen är samma för alla med ett undantag from 1 juni och det är att vi frekventa resenärer får full kompensation vilket i mitt fall är 358:- i värdebevis redan efter 30 minuters försening om SJ är ansvarig för att tåget är sent.

   För övriga resenärer gäller det 50% efter 30/60 minuter och 100% efter 60/120 minuter för dagtåg/nattåg.

 2. Jonas Says:

  Har också höjt på ögonbrynen att man gör om en reseplanerare utan att lösa de uppenbara brister som hängt med i flera år nu.

  Dessutom har flera andra brister uppstått med denna ”nyhet”. Bland annat fungerar inte rullningsmenyerna i iPad längre och gör Resroboten oduglig för oss som använder oss av iPad.

  Klockrent exempel på att man fortfarande leker sig igenom arbetsdagarna och har rysligt svårt att ens kvalificera sig kompetent för de enklaste uppgifterna; så som att ha en intention att underlätta för resande kunder.

  Vem är ansvarig för denna produkt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: