Inte så tokig järnvägsstation trots allt

IMG_0528

Jag vet att det är lite som att svära i kyrkan men jag är faktiskt väldigt förtjust i Sky City och väljer ofta Arlanda C när jag skall byta tåg eller bara för att kolla på folk.

IMG_0516

Dessutom har dom nog Sveriges fräschaste publika toaletter rulltrappan upp till höger när man kommit in från tågen även om dom lär ha kostat multum.

IMG_0538

Och sedan är det väldig jämnt klimat på perrongen och sällan halt och snöigt.

18 svar to “Inte så tokig järnvägsstation trots allt”

 1. Per Says:

  Fler bilder på ”Lady in Red” önskas…

 2. TobiasKalmar Says:

  Om man är riktigt duktig – så kan man fixa ett passerkort – som ger tillträde till transitområdet….

 3. Fotografen Says:

  Jag håller med dej. Det är riktigt trevligt i området omkring Arlanda C. Jag åt god sushi till lunch där i närheten i måndags.

 4. Olof Antonsson Says:

  Ombordpersonalen är alltid vid angöring vid Arlanda C noga med att ropa ut att resenären behöver visa upp giltig tågbiljett vid entré till stationen. Hur är din erfarenhet, behöver du alltid visa upp biljetten? För egen del kan jag enbart bekräfta att tågbiljett behöver visas upp vid passage f r å n terminalen till (den underjordiska) tågplattformen.

 5. TobiasKalmar Says:

  Tips. Köper man en enkel Stockholm – Köpenhamn i businessclass hos SAS – så kan man använda den hur mycket man vill. Boka avgång kl 15:20 – kom tidigt och njut av mat och dryck i loungen. Boka om – och gör samma i 6 månader. Kostar inget.

 6. TobiasKalmar Says:

  Inget konstigt. Köp en enkel (ombokningsbar) i biz class på den sträcka du önskar – så kan du göra vad du vill med den. Låt bli att checka in bagage dock. De flesta biljetter har en typ 500 i avgift om man lämnar tillbaka – men då kan man ju köpa en ny för sex månader. Jag gör detsamma i Köpenhamn – köper lite god choklad och sprit varje gång ( bara lite billigare än bolaget) och har löst medlemsskap till CPH Lounge. Frukost och lunch och sprit ingår.
  Årets rea för 500 kronor för sex månader!

 7. TobiasKalmar Says:

  Alla erbjudanden tar man del av. Bolagen sätter reglerna!

  • Q. Says:

   Har inte hört talas om någon lounge i CPH som säljer medlemskap, annat än endags inträden för 200. Att däremot besöka SAS Biz Lounge utan avsikt att faktiskt resa anser jag är fel. Varje besök till loungen bokförs som en kostnad på företaget, samt det faktum att man ”håller” en plats (som annars kunde ha sålts till någon som faktiskt hade avsikt att utnyttja den och därmed bidra med intäkter till företaget).

   Många flygbolag har börjat ta ut avgifter från biljetterna på grund av den här typen av fiffel, och det är nog bara en tidsfråga innan SAS gör det också. Vill man ”grisa” ut i loungen, får du skaffa guldkort eller flyga Business som alla oss andra.

 8. TobiasKalmar Says:

  Visste du detta?

  För dina övriga kompisar på ÅrskortGuld tar ju ofta för sig lååångt över detta.

  Vad gäller för Årskort Guld?

  Måltid i bistro/kiosk på alla tåg där denna möjlighet erbjuds enligt tidtabell, samt i den mån det inte är slutsålt. Gäller oavsett om resan sker i 1 eller 2 klass. Måltiden får maximalt innehålla motsvarigheten till en Trerättersmeny (dvs en valfri huvudrätt, en valfri alkoholfri dryck, kaffe/te och ett kaffebröd), räksmörgås och lättare kall rätt. Måltiden får hämtas i bistro/kiosk även om kunden redan blivit serverad en måltid vid sin sittplats.

  SJF 850-6.5.3 Årskort – Servicefördelar

  • arskortguldsj Says:

   Nej, för det står inte så i avtalet för Årskort Guld vilket i grunden är styrande för resenären. Men tack för informationen.

 9. TobiasKalmar Says:

  Q. Guldkort tillhör 80-talet. Biljetter styrs av IATA – alla som går att boka om iaf. Jag skrev – just för att jag visste att denna avundsjuka skulle komma fram. På vilket sätt ”håller” man en plats”? Och på vilket sätt kunde den ha sålts till någon annan? För i loungen kan du ju köpa sommarplats för en billig Eurobonuspoäng – så inte lär det vara fullt!

 10. TobiasKalmar Says:

  ÅKGSJ – vad står det i avtalet?

 11. TobiasKalmar Says:

  Du svarade aldrig på min fråga. Vad står i avtalet för Årskort Guld?

  • arskortguldsj Says:

   TobiasKalmar,

   Eftersom avtalet är SJs egendom vill be dig ta kontakt med dom för att få ut avtalstexten.

   Dom hjälper dig säkert gärna med detta.

   /Årskort Guld SJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: