Dagstur till Utö med M/S Saxaren

En favorittur som jag gör minst en gång varje sommar är att åka med M/S Saxaren till Utö.

Just denna tur är en typisk turisttur som säkert beror på att passerar genom det vackra Skurusund med sina överdådiga villor som hänger på bergssidorna och det trånga Baggensstäket där det verkligen gäller att ha full koll.

Efter ett stopp i Saltsjöbaden där man även kan ta Saltsjöbadståget tillbaka till Stockholm om man vill bär det av vidare till bland annat Kymendö, Ornö och en del andra bryggor innan man efter en kort tur över fjärden når Utö.

Där finns det rikliga möjligheter att vara aktiv förutom att bada som att hyra cykel, moped eller vattenscooter eller helt enkelt bara vandra omkring och njuta.

Om man vill kan man ta M/S Saxaren tillbaka eller som jag brukar åka den lite kortare resan tillbaka till Årsta Havsbad med tex Silverpilen och sedan buss och pendel in mot stan.

Men vilken väg man än tar tycker jag att detta är en av dom bästa dagsturer man kan ta med Waxholmsbolaget i Stockholms vackra skärgård.

Så följ med mig ombord och njut.

4 svar to “Dagstur till Utö med M/S Saxaren”

  1. Lennart Says:

    Alltid lika roligt att följa dej på dina utflyktsresor i Stockholms skärgård.
    /Lennart

  2. Hannes Lindgren Says:

    Stockholms skärgård är underbar! I fredags gjorde jag en tur med M/S Dalarö till Husarö, en underbar tur som jag varmt kan rekommendera om du har lust någon gång. Tillbaks åkte jag med M/S Värmdö, men ”lotsbåtarna” som Dalarö, Sandhamn och Söderarm kallas är favoriterna. Dock så åskade det i stort sett hela vägen när jag åkte i fredags, och det antar jag att du kanske inte tycker är lika trevligt. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: