Bussresa med ofräsch överraskning

IMG_7907-001

Igår åkte jag SL-buss från Slussen ut till Värmdö och in steg två unga damer som bägge tog fram parfymflaskor med billig ”Rustaparfym” och sprutade på sig rejält.

Den ena damen duschade sig dessutom i skötet mellan bena ( utanpå byxorna men ändå ).

Hur fräscht tycker man det är.

Och jag som inte är allergisk och beskylls inte helt oriktigt av min omgivning sakna luktsinne tyckte trots detta att doften var massiv.

Men hur fräscht är det att se en ung kvinna duscha sig i skötet mellan bena när man åker buss.

11 svar to “Bussresa med ofräsch överraskning”

 1. Per Says:

  Ha ha! Dagens unga kvinnor är ofta skamlösa. Hon skulle väl döda lössen mellan bena!

 2. TobiasKalmar Says:

  Kollektivtrafik. Alla är välkomna. Oavsett guldkortstatus. Man väljer själv hur man reser. Ta en taxi nästa gång.

 3. TobiasKalmar Says:

  Tips. Gör en ny provsmakning av maträtterna i bistron. Många på SJ:s cateringavdelning och chefer där över har fått uppfattningen – att det är särdeles bra smak och kvalitet på det som finns tillgängligt i bistron i form av varmrätter. Min uppfattning är den helt motsatta. Men du kan väl göra en ny smaktest? Så kanske fler läser och blir påverkade. Mvh Tobias

  • arskortguldsj Says:

   Här slog du verkligen in en öppen dörr för det var exakt vad jag tänkte göra nu när sommaren är slut.

   Jag har levt ( och levt väl ) på kycklingwraps med ceasardressing i sommar men i övrigt ratat det övriga sortimentet.

   Men jag skall helt klart göra en runda i bistron inom kort. Återkommer.

 4. Mare Says:

  Vad allt får man inte uppleva i kollektivtrafiken. Osmakligt. Jag skulle sagt till dem, kanske lättare eftersom jag är tjej själv (fast betydligt äldre).

 5. Johan Says:

  Vissa har ju mensproblem som luktar eller inkontinens…

 6. TobiasKalmar Says:

  Sökte idogt i natt när jag kom hem sent från jobb – på Rusta´s hemsida – efter parfym. Fick upp motorolja som alternativ 🙂 Sen såg jag vidare på några andra sidor – där kvinnor dokumenterade synpunkter på 40 – kronors – parfym köpt från Rusta. Jag behåller kommentarerna för mig själv.

  Har du tid så ta tag i de dåliga varmrätterna i bistron så snart du kan. Per den förste oktober annonseras nya maträtter i första klass – och därefter brukar bistron följa ganska snart.

  Och personligen tycker jag inte det varit särskilt lysande. Sönder-processad köttfärs till lasagnen och pannbiffarna har kompletterats av en röra med tinade grönsaker och currysås?

  Bättre kan man. För 75 kronor per varmrätt. Vad hände med LunchExpress som var så bra och med så många olika alternativ?

  Kan också informera dig om att den Wrap som du varit så förtjust i under sommaren – kyckling Caesar/kyckling BBQ – har jag också upplevt som mycket god. Men den har ju varit välklädd – utan att klart definiera sitt innehåll. Den innehåller bacon från gris. Där tror jag många av våra vänner muslimerna begick haram i sommar.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Haram

  Extra bonus..

  Vad som väntas i första klass….en av menyerna

  Lufttorkad skinka med svampcrème
  Kyckling med mustig tomatsås
  Mango- och passionsfruktskaka

  • arskortguldsj Says:

   Först tack för dina välinformerade och värdefulla kommentarer som sätter stort värde på.

   Detta med Rustaparfym kom jag på lite på en höft men jag vet att det finns för jag har vart många gånger där och handlat – ehuru inte parfym.

   Absolut inget fel på företaget men jag har insett att billigt parfym luktar och fin parfym kostar.

   I och för sig har jag testat bistrorätterna tidigare men jag kommer att gå en sväng till och se om mina tidigare intryck kvarstår.

   Se dock en kommentar i detta inlägg ( Favorit i repris – Färserad oxrulad med gräddsås ).

   LunchExpress mat saknar jag verkligen och det finns tillfällen när jag drömmer om Wallenbergaren.

   Tror dock att smaken på dessa rätter var lite för “smal” för att passa alla. Jag förstår att SJ måste se till att så många som möjligt tycker om maten och kanske har man lyckats där – vad vet jag?

   Vill man ha lite mer “intressant” mat finns det faktiskt maten i 1 klass men även där fick man backa när man tog bort min absoluta favorit – den rimmade oxbringan.

   Jag tycker att SJ i grunden har rätt strategi vad det gäller maten men när det gäller de nya bistrorätterna från Dafgård har man inte varit särskilt framgångsrik.

   Jag är väldigt förtjust i Wrapsen med kyckling och Ceasardressing men varianten med BBQ-sås är lite för söt i min smak men den fungerar.

   Ja, det finns fläskkött i en del rätter som man kanske inte tänker på men det finns tydligt deklarerat på förpackningarna och är man osäker eller har som jag lite suddiga ögon kan man alltid fråga personalen som har all info i kassaregistren.

   Skall bli spännande med ny mat i 1 klass även om jag inte hunnit tröttna på den som serveras nu.

   Och teasern från dig lovar ( och smakar nog ) gott.

 7. TobiasKalmar Says:

  Du vet ju säkert redan – att din blogg säkert blir läst av de flesta på SJ – även höga chefer.

  Fick just mejl från min gode vän på SJ – och sååå fel kring bacon och wrap med kyckling/caesar hade jag nog inte. Den var väldigt välklädd. Och utgav sig inte för att innehålla bacon – om man inte studerade den väldigt noga. För i början var det endast små bitar i såsen – som det ska vara i en klassisk caesar – senare tillkom större hela skivor av bacon.

  //

  Cateringinformation v. 35
  Observera att wrapen i bistron innehåller bacon, snart kommer en ny smak på ProViva i frukostboxen och ManPower kampanjar ombord på SJ Snabbtåg.
  Bacon i wrapen
  På förekommen anledning vill vi uppmärksamma att den wrap som finns till försäljning i bistron innehåller bacon, vilket även går att utläsa av innehållsförteckningen.

  //

  Så Haram blev det nog trots allt ändå…

  • arskortguldsj Says:

   Var just ute i bistron på det tåg jag åker med just nu och kan verifiera att Kycklingwraps med ceasardressing innehåller bacon ( fläskkött ) precis som du säger.

   Den trevlige mannen i bistron hade detta också helt klart för sig så informationen har tydligen gått ut.

   Vad det gäller frukostboxen i 1 klass så är det många som åker 1 klass som efter avgång går till bistron för att köpa frukost för att komma tillbaka till sin plats för att finna att frukosten ingår.

   Detta kommer jag att ta upp i ett separat inlägg som tips för som som åker 1 klass snabbtåg, IC-tåg och vissa regionaltåg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: