Oroande att SJ missar betala ut restidsersättning

IMG_2495

Jag har under en längre tid varit oroad över att SJ inte betalar ut den restidsersättning som man beslutat om.

Det är inte så att man medvetet avstår att betala ut pengarna men det blir fel som innebär att pengarna helt enkelt inte betalas ut.

Tidigare fick jag pengarna via utbetalningskort då SJ hade problem men utbetalningar till mitt bankkonto och då hände det att det aldrig kom något utbetalningskort.

När jag påminde om pengarna bad man mig avvakta ytterligare några veckor. Men efter några månader gav jag upp och bad SJ kontrollera när aviet hade skickats.

Då visade det sig att man aldrig hade skickat några pengar!

Numera betalar man ut pengarna till mitt bankkonto och då vet jag att i alla fall att utbetalningsavierna inte försvinner på posten – men fortfarande missar SJ att betala.

Problemet är att jag inte vet vilken utbetalning som saknas – detta då SJ inte skickar med uppgift om vilket ärende utbetalningarna avser – så jag kan pricka av dom som utbetalda.

Dessutom är absoluta majoriteten av beloppen fasta – 90, 179 och 358 kronor så jag kan inte skilja utbetalningarna åt.

Det enda jag kan göra är att räkna ihop beloppen som jag skall ha och beloppen som kommit in på bankkontot och sedan konstatera att just nu tre utbetalningar på totalt 1.492 kronor inte betalats ut.

Det är två belopp på 358 kronor från slutet av juli som jag saknar samt ett belopp på 626 kronor från den 31 juli.

Just det sista beloppet på 626 kronor är lite speciellt för det avviker från standardbeloppen så det är lätt att hitta på bankkontot – men fortfarande drygt en månad senare har det inte kommit några pengar!

Beloppet 1.492 kronor är visserligen inga stora pengar och jag kan klara mig utan dom pengarna.

Men det är bekymrande att det finns brister i utbetalningsrutinerna och att jag måste lägga ned så mycket tid att kontrollera att pengarna kommer – eller kanske mera – inte kommer.

4 svar to “Oroande att SJ missar betala ut restidsersättning”

 1. Jonatan Gonte Kindh Says:

  Något jag också önskat med de där utbetalningarna, när de väl fungerar, är att de varit märkta typ ”SJ [nr]” så att man kunnat identifiera dem…

 2. Aksjaglksajl Says:

  Det gäller bara att läsa upp EU:s regler för SJ:
  ”Ersättningen av biljettpriset ska erläggas inom en månad efter begäran om ersättning. Ersättningen får erläggas i form av värdebevis och/eller andra tjänster om villkoren är flexibla (särskilt vad gäller giltighetstid och bestämmelseort). Ersättningen ska på resenärens begäran betalas kontant.”
  Strular SJ och vägrar betala ut inom en månad kan du alltid hota om att du vill ha din ersättning kontant istället för att få pengarna insatta på ett konto!

 3. JANREM Says:

  Fordran som är förfallen kan med fördel överlåtas på herrar som brukar åka runt i motorcykel och har en stor logo på baksidan av västen ….sedan kommer utbetalningarna att fungera charmant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: