Varför använde man sig inte av spår 10 idag?

IMG_2946

Idag skulle jag runt 14.00 söderut med SJ Snabbtåg och noterade att det avgick 3 snabbtåg och 1 regionaltåg inom 15 minuter från spår 11 och 12 ( som delar perrong ) medan spår 10 som man når från stora hallen inte använde alls utan var tomt.

Just idag var dessutom det första tåget 14.10 till Göteborg multat så det var många resenärer som skulle få plats på perrongen och dom flesta står där man kommer upp från gången under spåren.

IMG_2950

Resultatet var att det var massivt trångt på perrongen till spår 11 och 12 och stundtals tycker jag att det är näst intill en säkerhetsrisk med så packade perronger.

IMG_2954

Nu kommer tågen in väldigt långsamt och har man hyfsad stoppsträcka hinner man nog få stopp på tåget om någon skulle falla ned på spåret.

Men varför använder man sig inte av spår 10 för något av tågen tex 14.14 till Malmö så man avlastar perrongen till spåren 11 och 12?

IMG_2956

Jag vet att det inte var bara jag som tyckte detta var en lite märklig spårplanering utan även tågpersonal som kände igen mig kom fram och undrade varför man gör på detta sätt.

– Är det någon som vet om det finns någon anledning till att lägga alla tågen på spår 11/12 och inte använda sig av tomt spår 10?

Jag menar att det kanske finns skäl till denna spårläggning som jag inte inser men som förklarar varför man gör på detta sätt.

5 svar to “Varför använde man sig inte av spår 10 idag?”

  1. JANREM Says:

    Spår 10 ger ett mycket kallt och trist intryck. Jernhusen har tröttnat att visa upp eländet………….!!!???

  2. JANREM Says:

    Spelar ingen roll vem som äger eller förvaltar..spårområde 10 ser bedrövligt ut..!!!!

  3. JANREM Says:

    Förtydligande: Väggarna bakom plattform 10 ger ett trist och slitet intryck. Fasaden ovan plattformstaket har på en del ställen kraftig sprickbildning och ser ut att rasa vilken dag som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: