Förnyad test av Pannbiff med löksky från Dafgårds

IMG_7542

Ibland gör jag förnyade tester av vissa rätter för det händer inte så sällan att man förändrar produkterna baserat på vad kunderna tycker.

Idag testade jag pannbiff med löksky från Dafgårds som jag testade tidigare i juni. ( ÅKGSJ Testar: Pannbiff med löksky från Dafgårds )

Då fick rätten 2 gafflar av 5 möjliga och sedan dess har maten från Dafgårds fått ganska sträva kritik från resenärerna.

Så det var lite spännande att testa igen och detta blev resultatet:

Pannbiffarna var inte märkvärdiga men å andra sidan fanns det absolut inget att anmärka på. Dom hade lagom konsistens och smakade helt OK.

Lökskyn var även det helt OK och hade lagom strävhet och sälta som korresponderade bra till den söta lingonsylten som man får till om man frågar.

Ärtorna som låg i skyn såg lite ledsna ut och gjorde nog ingen glad och smakade som burkärtor – ja just burkärtor.

Potatismoset såg som jag noterat tidigare ut som en klump tapetklister men smakade i gengäld alldeles utmärkt och med rätt konsistens där man känner av potatisen.

Sammanfattningsvis kan man säga att rätten smakar precis som dom flesta förmodligen förväntar sig och det skall man ha respekt för.

Det är lite Sibylla över rätten men detta skall inte uppfattas som negativt utan som att man lagt sig i mittfåran för att passa dom flesta.

Mitt betyg blev denna gång 3 gafflar av 5 möjliga vilket är en gaffel mer än förra gången.

Rätten fungerar men den lämnar inget avtryck i sinnet – och det är förmodligen avsikten.

Annonser

5 svar to “Förnyad test av Pannbiff med löksky från Dafgårds”

  1. Filip Says:

    Hittar ingen recension av följande rätt:

    Skagenröra à la Mannerström
    Urbenad fläskkotlett med champinjon- och grönpepparsås
    Vaniljpannacotta med sommarkompott

    Vore kul att höra vad du som åker dagligen tycker om den rätten jag åt häromdan för första gången.

    • arskortguldsj Says:

      Tack för att du påminde mig att jag missat att skriva den recensionen. Skall göra det inom kort.
      Tack för att du är uppmärksam.


      Urbenad fläskkotlett med champinjon- och grönpepparsås

  2. TobiasKalmar Says:

    Avtalet mellan SJ AB, Dafgård och LSG förklarar, att de maträtter man hittar ombord, är unikt framtagna i samarbete med Mannerström. Jag undrar, om det inte var samma pannbiff jag åt ombord, som jag hittade i frysdisken hos Maxi lite senare, där jag kunde köpa fem middagar för 95:-, om jag var intresserad.

    Samma konsistens, samma form, samma processade köttfärs?

  3. Örjan Says:

    Jag åt den här rätten förra veckan. Jag tycker den är bättre i kvaliteten än frysrätterna. Håller med om 3 av 5. Det stora problemet jag upplevde var att man måste röra om potatismoset ordentligt efter uppvärming eftersom det var stabbigt i mitten och rinnande i kanterna. Det borde också finnas något lämpligt att bära lådan i, eftersom den blir så vansinnigt het vid uppvärmningen. Jag kunde iallafall inte hitta något lämpligt att bära den i/på till min plats.

    • arskortguldsj Says:

      Gjorde samma erfarenhet av potatismoset som initialt ser lite märkligt ut men är OK om rör om det lite efter uppvärmningen.

      Ja, förpackningarna blir heta efter uppvärmningen i mikron men jag bär med mig den i en påse om jag inte äter upp den redan i bistron.

      Ett tips till är att ta den med en eller två pappersservetter som skydd för värmen. Så gör man på nattågen för att inte bränna sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: