Test: Bistrosmörgås med ost och skinka

IMG_7534

Bistrosmörgåsen är en av stapelvarorna i bistron på SJs tåg och har i alla fall förekommit så länge som jag åkt tåg ehuru i lite olika skepnader.

Just nu finns den med ost och med skinka.

Många tycker att smörgåsarna är lite tråkiga då som saknar skorpa och upplevs som lite “degiga”. Jag delar den uppfattningen men nu är som som är och bortsett från bristen på skorpa så tycker jag att dom smakar bra.

Bistrosmörgåsen med ost är lämnar kanske inget strakare intryck men funkar helt enkelt. Visserligen finns det en massa spännande ostar men här har man valt en mild och kanske lite smaklös variant som nog passar dom flesta.

Skinksmörgåsen tycker jag är ett snäpp godare och är den som jag normalt väljer. Den innehåller rikligt med tunnskuren skinka ( troligen lättrökt ) och smakar helt enkelt gott.

Så bistrosmörgåsen med skinka blir min favorit men även ostsmörgåsen hamnar ofta i min “bistropåse”.

Ostsmörgåsen får 3 gafflar av 5 möjliga då osten saknar karaktär.

Skinksmörgåsen får 4 gafflar av 5 möjliga då den innehåller rikligt med god tunnskuren skinka.

Men bägge smörgåsarna tycker jag fyller sin plats i sortimentet tillsammans med “kusinen” med leverpastej som just nu inte är aktuell på tågen.

Bistrosmörgåsen kostar 26:-/1.200 SJ Prio poäng.  

3 svar to “Test: Bistrosmörgås med ost och skinka”

 1. TobiasKalmar Says:

  Så billigt och ofräscht allt börjar kännas. Tar dom bort salladsbladet runt din ägghalva också? På plusbrickan?

  //Förändring i frukostboxen
  Som ett steg i att förbättra hållbarheten på frukostboxen i 1 klass på SJ Snabbtåg har grönsakerna plockats bort från lådan med pålägg.
  Salladsblad, gurka och paprika är de pålägg i frukostboxen som har kortast hållbarhet. De tas bort som ett första steg mot längre hållbarhet på boxen.

  Förändringen innebär även en viktig kostnadsbesparing.//

 2. TobiasKalmar Says:

  Här får du innehållet på din frukostmacka med skinka:

  Frukostsmörgås med skinka
  Bröd 53% (vetemjöl, vatten, rågflingor, surdeg av fullkornsrågmjöl, sirap, rapsolja, linfrö, jäst, råfiber, vetegluten, salt, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl), rågmalt, emuleringsmedel (E471, E482)), Skinka 19% (fläskkött, salt, druvsocker, stabiliseringsmedel (E407), antioxidationsmedel (E301, E311), konserveringsmedel (E250)), Cream cheese ört(grädde, yoghurt, mjukost, mjölkprotein, gelatin, salt, förtjockningsmedel (johannesbröd), rapsolja, olivolja, basilika, Parmesan, salt 1%, vitlök, stabiliseringsmedel (E415), konserveringsmedel (E202, E211)), Margarin (vegetabiliskt fett (delvis härdat), vasslesyra, salt 0,3%, emulgeringsmedel (E322, E471), arom, surhetsreglerande medel (E330), vitaminer (A,D,E), färgämne (E160a)), Sallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: