SJ tar ut avgift på 100:- om biljetten saknas

IMG_25622

From den 15 november kostar det 1.200 respektive 1.900 om du stiger på ett SJ-tåg utan biljett ( Utan biljett kostar det 1.900:- extra med SJ ).

Vad som kan vara bra att vet är att veta är att SJ även tar ut en avgift på 100:- om man visserligen har en biljett men inte har den med som tex om man bara har ett biljettnummer som tex ABC1234D0001.

Denna kostnad är för att SJ måste kontrollera biljettnumret manuellt och verifiera biljetten.

Att man tar ut denna kostnad kan bero på att det kostar 30:- att skriva ut biljetten hos SJ och motsvarande avgift hos Pressbyrån och 7Eleven och då kan det inte vara gratis att resa utan att ha biljetten med sig.

Att man inte kan resa på bara biljettnumret framgår av bokningsbekräftelsen man får när man köper resan via tex www.sj.se.

image

Å andra sidan kan man undra varför SJ inte kan läsa av biljettnumret med handterminalerna och kontrollera biljetten online.

7 svar to “SJ tar ut avgift på 100:- om biljetten saknas”

 1. Örjan Says:

  De måste väl hitta ett sätt att finansiera handenheterna 🙂 Skämt å sido, så förstår jag det heller inte, eftersom en egenutskriven biljett eller en mobilbiljett ändå inte är speciellt säker. Det säkraste sättet borde ju vara att använda chipet i Prio-kortet, men det biljettsättet tog de ju bort för nått år sedan, för att de enlig egen utsago ibland hade svårt att få fram på tåget vilken biljett som fanns kopplad till priokortet.

  Enklaste lösningen är förmodligen att använda priokorten tillsammans med en aktiveringsmaskin utanför tåget som för lokal- och regionaltrafiken…

 2. JANREM Says:

  —hmm… hur var det där med miljön..?? Det blir många ton papper varje år…smartare och enkla lösningar efterfrågas.

 3. Joel Says:

  Det kunde ju vara kul om de kunde utnyttja kundens bankkort som biljett, som tex SAS gör. Dock måste ju personen själv hålla koll på var den ska sitta.

 4. Hans Says:

  För mig som reser relativt sällan känns det skönt med en biljett i nypan men det blir rätt otympligt. Tror det blev tre A4 sidor sist ( jag + 2 barn). Man fick klippa bort en del för att få plats i plånbokén

  Tycker det är lite fräckt att ta ut en avgift på upp till 1900 kr. Problemet med att folk handlar biljett på tåget var tydligen extremt litet. Å andra sidan hur ofta har man så bråttom att man bara kastar sig upp på ett tåg? Har aldrig hänt mig i alla fall. För den som kliver på en obemannad station utan automat eller där den är trasig kan det bli besvärligt. Men då utgår jag från att avgiften inte plockas ut

 5. TobiasKalmar Says:

  65:- står det i handdatorn, för extra kontroll, enligt uppgift.

 6. Mina Betraktelser Says:

  Att de inte kan läsa av biljettnumret per automatik är helt enkelt för att de inte tänkt så långt och för att de precis som alla andra bolag (och myndigheter) numera saknar kompetens inom bolaget. Köper man in allting utifrån blir det ofta billigare samtidigt som chefer alltid kan skylla ifrån sig på någon annan om något blir fel. Idag är det ingen chef eller politiker som vill ta ansvar och det är alltid kunder som får ta de påföljande problemen i sin tur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: