ÅKGSJ testar ny bistromat – Baguette med skagenröra

IMG_0935

Nytt eller kanske nygammalt i bistrosortimentet på SJ Snabbtåg och IC-tågen baguetten med skagenröra.

Nu har det funnits en sådan baguette tidigare i sortimentet och även om jag inte testade tyckte i alla fall jag om den då den hade ett hyfsat trevligt bröd och lite extra grönsaker som tomat. ( Var har min Baguette med Skagenröra tagit rast ? )

Enda nackdelen – om det egentligen var nackdel – var att det lite för mycket skagenröra så man fick den antingen i ansiktet eller knät eller inte så sällan båda.

Den nya baguetten har fått samma lite tråkiga bröd som baguetten med ost och skinka och tomaten har försvunnit.

Dessutom är det lite mindre skagenröra och skall jag vara ärlig tycker jag att det är bra och det är så där precis lagom så att det inte hamnar i knät ( eller på höfterna ).

Skagenröra är av vanlig Sibylla-typ dvs OK men inte mera. Man kan bara drömma om hur baguetten skulle smaka med Skagenröra á la Mannerström.

Så främst tack vare det tråkiga brödet blir det bara 3 gafflar av 5 möjliga.

Jag skulle nog helst vilja ha tillbaka den tidigare baguetten med skagenröra även om det är lite för mycket skagenröra på den – den är förlåten.

Annonser

9 svar to “ÅKGSJ testar ny bistromat – Baguette med skagenröra”

 1. TobiasKalmar Says:

  Du vet väl, att man i korvkiosken, har en räksallad med makaroner, där de är färgade till rosa, för att fylla upp och likna räkor?

  Nåväl. Innehåll baguette på Snabbtågen.

  Baguette med skagenröra NY 2012-11-01
  Bröd (vetemjöl, vatten, surdeg av fullkornsråg, rapsolja, invertsocker, havreskållning, salt, torrjäst, vetegluten, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra)), Skagenröra 28% (äkta majonnäs (vegetabilisk olja, vatten, äggula, senap, socker, syra (ättika och mjölksyra), salt, stabiliseringsmedel (guargum, xanthan)), Surimi (vitfisk 51%, majs- & potatisstärkelse, äggvita, risvinsvinäger (mirin), krabbextrakt, krabbsmakämne), Räkor 11% surhetsreglerande medel (citronsyra), Caviart (havstång, kryddor, färgämne (karmin)), lime, dill, kryddor, konserveringsmedel (kaliumsorbat, natriumbensoat)), Sallad.

 2. TobiasKalmar Says:

  Personligen undviker jag allt vad heter ”Surimi”, efter reportagen om vad Surimi egentligen är. Se gärna Discovery eller National Geographic vid tillfälle.

  Eller den här:

  ”Surimi är födoämnen tillverkade av fisk- eller köttmassa som pressats till nya former och smaksatts till skenbart nya livsmedel”.

 3. Örjan Says:

  Den räksallad som normalt serveras i korvkiosken är utfylld med vita betor, inte makaroner, om det inte ändrats på den senaste tiden…

 4. Örjan Says:

  Rydbergs räksallad:
  Vegetabilisk olja, vita betor, räkor (20%), äpple, äggula, senapsfrö, ättika, socker, salt, konserveringsmedel (kaliumsorbat, natriumbensoat), surhetsreglerande medel (citronsyra), förtjockningsmedel (guarkärnmjöl, xantangummi), kryddor, färgämne (E120)

 5. TobiasKalmar Says:

  Det var kul att veta, att makaronerna var utbytta mot vita betor. Annars är senaste given från Rydbergs följande kring räksallad:

  Vegetabilisk olja, räkor (20%), vita betor (19%), vatten, äggula, senapsfrö, modifierad stärkelse, socker, salt, stabiliseringsmedel (E1414, E412, E415), surhetsreglerande medel (E270, E296, E330), konserveringsmedel (E202, E21, E262), ättika, kryddor, smakförstärkare (E621), färgämne (E120)

  Sen tror jag inte SJ AB har Rydbergs i sin baguette, då produkten levereras från ”www.eatfoodfactory.se”

  Också intressant att notera, att i alla nya produkter som finns till försäljning ombord i bistron, så är de flesta E-ämnena borttagna.
  En hel del presenteras vid sitt riktiga namn i stället. Men jag
  undrar om Surimin verkligen fick en chans att presentera sitt
  riktiga innehåll…?

 6. TobiasKalmar Says:

  Man kan läsa mer här:

  http://www.svenskfisk.se/1452.aspx?cat1=&cat2=&size=20&page=0

 7. TobiasKalmar Says:

  Och slutfrågan, är kul. Hur många E-ämnen och tillsatser käkar ägaren av bloggen ihop på ett år?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: