Alla gillar inte SJ 3000 till Falun

IMG_1403

From den 5 november har SJ bytt ut en del turer med sina IC-tåg till det moderna SJ 3000.

Men alla tycks inte uppskatta detta utbyte och det är både enligt sociala medier och personal på tåget de resenärer med TIM-kort som inte längre kan åka Stockholm – Uppsala på de avgångar som numera går med SJ 3000.

Dock lär det gå att åka SJ 3000 med Dalatrafikens kort i Dalarna ( jag har inte klart för mig detaljerna men det har säkert PV ).

Personalen på tågen vittnar om att man har många irriterande resenärer med TIM-kort som man måste avvisa och som tycker – på sakliga skäl – att man "snott" ett antal avgångar som man nu inte kan åka på med sina TIM-kort med.

Så inte alla gillar nymodigheter.

PS: Detta gäller även de som åker på enkelbiljetter av modell SJ Regional, i och med att turtätheten minskar.

2 svar to “Alla gillar inte SJ 3000 till Falun”

  1. Olof Antonsson Says:

    Brukade pendla Uppsala-Sthlm. Vi var inte många som nyttjade IC-tågen mot Dalarna, för egen del för att jag inte ansåg det helt passande att ”stjäla” en plats på dessa när det finns pendeltåg som avgår med mycket rimliga tidsmarginaler. När dessa pendeltåg krånglar kunde dock en strid ström Uppsalabor ses halvspringa mot Dalarna-avgången. Uppskattade dock möjligheten till varm dryck ombord och trivsammare 1:a-klass-interiörer visavis pendeln.

  2. Jens Backeman (@JBackeman) Says:

    Jag brukar föredra dala-tågen då du kan komma relativt sent och få en plats längst fram utan att trängas. Du kommer fram ungefär samtidigt som pendeltåget som (ibland) gått tre minuter tidigare. Dessutom har fjärrtågen oftast prioritet före pendeltågen så händer något så sitter du på det ”bättre” tåget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: