Ungt par pratade i tyst avdelning – Mördades

IMG_9900

Ett ungt par som hade bokat i tyst avdelning för att kunna arbeta med sina universitetsstudier men som förde ett viskande samtal mördades på DSBs snabbtåg mellan Århus och Köpenhamn enligt den danska tidningen RokokoPosten.

Det var någon eller några av de övriga resenärerna som genomförde dådet men polisen i Östjylland vet ej vem eller vilka av resenärerna som genomförde mordet på de två gifta resenärerna då samtliga nekar till handlingen ( jfr det sk Lindomemålet ).

I tyst avdelning på DSBs tåg gäller samma regler som Sjs tåg dvs att eventuella samtal skall vara kortfattade och lågmälda.

Men trots att de två resenärerna pratade väldigt tyst var det flera resenärer som tydligen retade sig på det lågmälda samtalet och som inte kunde styra sina handlingar.

Själv undviker jag numera tyst avdelning när jag åker med SJ.

Detta främst för att jag har lite svårt med resenärer som inte tar hänsyn till att att man skall vara tyst i tyst avdelning. Så hellre lite oväsen än irritation över andras brist på hänsyn.

Men även om jag upplevt irriterad stämning i tyst avdelning när resenärer pratat högljutt har jag inte varit i närheten till det tragiska som hände i Danmark.

Vill du veta mera vad som hände finns artikeln här på danska. ( Viskande par mördade i lugn fack )

Tack Michael DK som tipsade om den tragiska händelsen

6 svar to “Ungt par pratade i tyst avdelning – Mördades”

 1. Lars-Henrik Eriksson Says:

  Ähm, du har läst vad som står högst upp i spalten till höger på tidningssidan?

 2. karl-gunnar Says:

  Sån tur att alla nyheter i Rokokoposten är fiktiva. Men den speglar den frustration som många känner över resenärer som väsnas i den tysta avdelningen..
  Jag undviker numera den tysta avdelningen eftersom jag tröttnat på att vara polis.

 3. Robert Says:

  Enligt mina studier, så är den tysta avdelningen, speciellt i första klass, den mest lyhörda på tåget.
  Nedan hände i vanliga avdelningen dock:
  När jag åkte senast var det någon jurist som hade ett samtal med olika klienter på telefon under hela resan. Visserligen så är det tillåtet med telefonprat, men det känns störande om det ska pågå under hela resan. Personligen så ringer jag alla nödvändiga samtal ifrån vestibulen.

  Turligt nog så kan jag ofta välja non stop tågen. Stockholm-Göteborg och då man man lätt se var man kan sitta utan att störas. (Senaste gången blev det dock stopp i Södertälje, då en del resenärer hade missat sex utrop på svenska och engelska att nästa stopp var Göteborg C 🙂

 4. Mia Says:

  Tyst avdelning borde heta lågmäld avdelning för det är just det det är? Det hör man i personalens utrop endast från utgångsstation…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: