Sovsalen på Katrineholm C

IMG_1278

Katrineholm C är känt för sina ordningsproblem och vid mina senaste besök har jag noterat att man fortfarande tyvärr inte lyckats hantera dom.

Stationen är fortfarande en sovsal där det ligger folk och sover och det verkar som i alla fall någon helt enkelt bor där ( som i den kända filmen The Terminal ).

Jag vet att detta i grunden inte Jernhusens är ett ordningsproblem utan ett kommunalt problem men man måste trots allt ta hand om det.

Själva stationsområdet är känt för att vara en plats för personer som primärt inte befinner sig där för att resa eller möta resande utan som samlingsplats för personer med helt andra intressen.

Mer akuta bli problemen blir det när dessa personer drar sig in i väntsalen för att sova som övergår till att bli en sovsal.

En lösning kan vara att dela upp bänkarna med armstöd som man gjort på andra stationer och utöka ronderingen som man gjort i Norrköping där man lyckats ta tillbaka stationen till resenärerna.

Kanske rentutav SJ som har sin biljettförsäljning på plats kan initiera extra rondering när ordningsproblemen blir för stora.

För kan man hålla god ordning och trygghet på Stockholm C borde det vara möjligt på Katrineholm C.

Annonser

5 svar to “Sovsalen på Katrineholm C”

 1. By Says:

  Jag har haft frågan uppe med Jernhusen flera gånger men det verkar svårt. Jernhusen har bl a svarat att de ökat bevakningen från och med andra veckan i oktober…. Tyvärr uteblev förbättringen.

  Jag kan bara hålla med att det stundtals inte är någon trevlig vänthall.

 2. Per Says:

  Bra förslag. Hoppas ansvariga läser ditt inlägg.

 3. TobiasKalmar Says:

  Jag tycker tryggheten ska komma de hemlösa tillgodo. Skam av kommunen, om de hemlösa är hänvisade till en bänk på stationen. Och vakter som kommer på besök för att ”kolla” läget, borde ha som skyldighet att se till ”läget” är bra, hos de som utvisas från byggnaden. Du har tidigare tagit upp detta problem, bland annat kring stationen i Norrköping.

  Jernhusen har som policy:

  ”Trygga stationer
  Jernhusen har noll tolerans mot otrygghet och skadegörelse. För dig som resenär eller besökare innebär det att du ska trivas och vara trygg på våra stationer oavsett tid på dygnet”.

  Vilka omfattas av kategorin ”besökare” tro?

  Tobias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: