ÅKGSJ bojkottar otrygga Katrineholm C

vlcsnap-2012-12-18-03h51m17s238

Jag har tidigare berättat om ordningsproblemen på den i alla övriga avseenden välskötta stationen Katrineholm C med en av SJs bästa resebutiker.

Men problemet är väntsalen som nu under vinterns blivit tillhåll för en gäng ickeresenärer som sitter och dricker öl mm samtidigt som dom är hotfulla mot tågresenärena.

Vid senaste besöket var jag tvungen att lämna väntsalen när det blev för hotfullt och även om jag hade planerat att återvända med annat tåg senare under dagen beslöt jag mig att avstå och tog en annan väg hem.

Detta då jag upplevde stationen för otrygg för att stanna där och byta tåg.

Jag har också beslutat att till dess jag fått bekräftelse på att man fått kontroll på ordningsproblemen att bojkotta Katrineholm C som en för otrygg station att besöka.

Det finns trots allt andra stationer där man kan byta tåg – stationer som är trygga för tågresenärerna.

Synd om andra resenärer som inte som jag har valfrihet och för SJ som har butik på station som är så otrygg att man undviker den – om man kan.

4 svar to “ÅKGSJ bojkottar otrygga Katrineholm C”

 1. Jonatan Gonte Kindh Says:

  Ack, det här känner jag är ett dubbelt problem.
  För tågresenärer och -personal är det såklart ett problem när stationen blir något annat än en lugn plats att vänta på sitt tåg.
  Men åh andra sidan är det nog för somliga ett tragiskt problem att man faktiskt inte har gott om alternativ där man får både värme, väderskydd och en hyffsad möjlighet att göra vad man vill…

  Vet att jag nämnt det förr, och nu minns jag inte ens vilken ort det är på… Men jag vet iallafall ett fall där kommunen byggt en ”väntkur”, där man helt enkelt kunde sitta väderskyddat och dricka sin öl utan att känns sig ivägen vart man än går. Kriteriet var kort och gott ”håll det snyggt så får ni behålla det” och det hölls snyggt.
  Kanske är det ett koncept som fungerar på fler platser?

  (Jag vill då inte mena på att det är ett bra alternativ att supa bort dagen. Men när det nu finns personer som gör det, så kan vi kanske ge dem en plats de är välkomna på istället för att bara tala om var de inte är välkomna.)

 2. Anders Says:

  Jo, men snälla Jonatan, det är väl en milsvid skillnad på att uppehålla sig i en väntsal hela dagen, och på att bete sig så hotfullt så att andra människor inte vill vistas i nämnda väntsal?? Om man har följt ÅKGSJ:s tidigare äventyr i Katrineholm så vet man att det inte är några småbusar precis.

  • Jonatan Gonte Kindh Says:

   Självklart är det så, och tro inte för en sekund att jag har sagt emot dig, för det har jag faktiskt inte. Tvärtom håller vi med varandra 😉

   Det jag säger är att köra bort dem knappast löser hela problemet. Bortjagning löser *temporärt* problemet för väntsalens avsedda användare. Men så länge man bara talar om för en grupp var de inte är välkomna, så kommer de helt enkelt flytta sig till en av alla andra platser de inte är välkomna på.

   Jag ser det verkligen som ett problem att de är där och är hotfulla mot andra, det problemet måste lösas. Men jag tror inte att de kommer dit för att de gillar att hota folk, utan för att de vill ha en varm plats de kan uppehålla sig på.

   Jag förväntar mig inte heller att det är något som exempelvis jernhusen själva skulle lösa på egen hand, deras uppdrag är ju såklart att se till den grupp vänthallen faktiskt är riktad till, resenärer och personal =)

 3. Bengt Says:

  När en såpass ”tung” instans som ÅKGSJ tycker till om någonting lär det hända saker och ting! 😉

  Om någon med legitimt ärende i väntsalen (dvs biljett) under väntetiden ”stärker” sig med någon form av flytande stärkelsedestillat är för mig helt ok så länge som personen i fråga inte stör sina medresenärer..

  Dock! Att Katrineholms station blivit en ”värmestuga” åt icke resande är snarare ett problem som kommunen i samarbete med Jernhusen får ta om hand!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: