Trerättersmeny – Lax och rödtunga & vitvinssås

IMG_2288

Nu är det dags för test av den fjärde trerättersmenyn och det är lax och rödtunga med vitvinssås  och jag kan redan säga att det är en veritabel höjdare.

Menyn ser ut så här:

1 Kyckling med curry- och mangodressing
2 Lax och rödtunga med vitvinssås
3 Skogsbärskaka

Kycklingen med curry- och mangodressing hade en rejäl smak och bett i dressingen. Kyckling är kanske inte så där spännande men är en bra entré till den lite lättare fisken. Min specialare är att äta den tillsammans med dom runda hård brödskivorna och och låta den krämig goda dressingen ersätta smöret.

Laxen en med rödtunga är en av mina absoluta favoriter och man förvånas hela tiden över hur goda fiskrätter man kan får på tågen och detta är absolut ingen undantag. Helt enkelt dôgôtt som vi Göteborgare brukar säga.

Skogsbärskakan är en lätt och välsmakande liten kaka som passar bra som avslutning till den goda fisken. Den är så där precis lagom och suverän avslutning på en av denna säsongens trerättersmenyer.

Så betyget blir helt enkelt 5 gafflar av 5 möjliga.

Aldrig har det varit så lätt att sätta betyg på en trerättersmeny. ( Får man backa ? )

Ett svar to “Trerättersmeny – Lax och rödtunga & vitvinssås”

  1. Karl-Gunnar Says:

    Instämmer helt.
    Jag har noterat att i flera rätter så blir potatisen förvånansvärt aptitlig trots uppvärmningen. Det beror antagligen på att rätterna värms i varmluftsugn och inte i mikron.

Lämna ett svar till Karl-Gunnar Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: