Nerklottrat SJ Regionaltåg i Katrineholm

Idag när jag var i Katrineholm och väntade på mitt anslutande tåg noterade jag ett SJ Regionaltåg med rejält nedklottrade vagnar.

Tråkigt att se hus man kör med vagnar så nerklottrade.

Man borde kanske ha i alla fall täckt över färgen innan man satt vagnarna i trafik.

26 svar to “Nerklottrat SJ Regionaltåg i Katrineholm”

 1. Bengt Says:

  Personerna bakom ”konstverken” kanske borde få lära sig lite normal hyfs och uppfostran…
  Eller att deras föräldrar får stå för kostnaden för att tvätta bort KLADDET om de nu inte kan göra det själva!

  • B Says:

   Ja jättebra idé att vi ska döma folk för andras brottslighet. Om din granne mördar någon är det säkert ditt fel då du haft dåligt inflytande på grannen. Därmed ska du få sitta resten av livet i fängelset.

  • Kalle Says:

   Tror du Bengt verkligen att det är ungar som gjort målningarna? Av erfarenhet gissar jag på att personerna är mellan 20-30 år gamla, så varför ska deras föräldrar som inte har något med saken att göra betala för det??

  • ¨Luka Ek Says:

   Undrar hur klottrarna skulle reagera om man gick in i deras rum och sprayade ner allt man kom åt?

 2. Gustaf Says:

  Tråkigt.
  Personligen har jag inte så mycket emot det, tycker det inte är så särskilt fult eller så, det enda jag egentligen tycker illa om det är när man har en längre resa med fönsterplats utan utsikt på grund av det. Så hade fönstren hållits rena så stör jag mig inte det minsta.

 3. janrem Says:

  Håller med dig Gustav, de e bara att klottra på. Å eftersom du verkar acceptera klotter kommer jag gärna hem till dig å kör en rejäl omgång..överallt, klockan tre på natten…när alla sover!!

 4. Pär Hedberg Says:

  Nu är det lov och våra ungdomar aktiveras LOL
  min erfarenhet säger att klottret oftast sker på små stationer där vagnarna står över natten typ Karlstad eller Östersund…där kan det ju vara knepigt att sanera så jag antar att vagnarna är på väg till någon Depå övermålning gör ju inte saken bättre

 5. cark1 Says:

  Viss form av graffiti har jag inget emot men den ska definitivt inte göras på tåg, bussar, spårvagnar eller andra transportmedel. På en bergvägg eller tråkig huskropp eller ett plank avsett för graffiti och klotter är det okej, dock.

 6. Olle Says:

  Trevligt med lite andra kulörer, på de annars så trista betongtågen.

 7. oskar Says:

  det är konst graffitin föddes på gatan och dara ska den dö ut fuck alla som inte fattar vad konst är

 8. leifd Says:

  Eftersom de där vagnarna blev klottrade natten 18-19 dec. i Nyköping. så funderar jag på hur du tycker vi ska lösa att täcka över detta innan vagnarna sätts i trafik ?? Vi har ca 50 min klargöringstid för loktåg, varav ca 30 min går åt till bromsprov. Tid finns alltså inte. Vad ska vi täcka med ?? Vore det kanske bättre att ställa in tåg stället för att köra ändå ??
  Generellt anses nog att de är viktigare att tåg med fungerande vagnar går, även om de är klottrade, i synnerhet som många fordon ändå måste tas ur trafik pga skador av säkerhetsrelaterad art. Vagnarna klottersaneras då de kommer till Hagalund, och prioriteringen av klotter kommer upp i normal nivå.

  • arskortguldsj Says:

   Håller med dig och SJ ( samt SL mfl ) är duktiga på att hantera klotter.

   Men jag lyfter frågan om klotter med jämna mellanrum för att inspirera dom som jobbar med att klottersanera att det är ett viktigt jobb dom gör ( och även dom tågoperatörer som inte är lika flitiga ).

   Men det finns undantag som jag håller koll på och återkommer om.

   Men SJ mfl är duktiga på att klottersanera och skall ha välförtjänt credd för detta.

 9. janrem Says:

  Det många reagerar på när det gäller klotter eller sk. ”konst” är inte utstyrseln i sig utan att ”konstverket” applicerats utan lov. Att ”konstnärerna” inte vågar stå för sina handlingar, utan utför dessa på småtimmar när andra sover förstärker ytterligare fördomarna mot dessa företeelser. Om vagn och lok-ägaren i laga ordning kommit överens med ”konstnären” innan denne/de påbörjar sitt livsverk, skulle det säkert finnas en högre acceptans från tredje man.

 10. Edski Says:

  janrem: Och du tror själv att det någonsin blir accepterat att måla tåg?

 11. janrem Says:

  edski: Självklart…inget konstigt med det. Om tågoperatören och ”konstnären” kommit överens om att verket skall se ut som det på bilden ovan är det i första hand en sak mellan parterna. Om tredje man sedan dömmer ut ”konstverket” har ju tågoperatören tagit en risk. Alltså risken att tappa kunder, resenärerna kanske väljer ett annat transportslag. Därför finns det av naturliga skäl anledning att antingen välja ett snyggare ”konstverk” eller byta konstnär eller helt enkelt låta bli att ha ”konstverk” på vagnarna. Se på Norweigan där kan du snakka om konstverk på fenan..eller Silja-Line som kör med sälar på båten….listan kan göras lång…

  • Nej Says:

   Nej, det kommer aldrig hända. Det är nolltolerans och politker påstår att ”nerklottrade” miljöer skapar otrygghet. Även om du frågar SJ/SL eller något annat bolag, kommer du få ett nej, hänvisning till ovan.

 12. oskar Says:

  det är konst

 13. janrem Says:

  Som sagt… att kottra utan lov är fegt och ingenting annat

  • storklottraren Says:

   Man går in i en tåguppställningsplats mitt i natten och målar. Man riskerar att bli upptäckt, bli slagen av vakter, få böter eller fängelse. Det måste vara allt annat än fegt, idiot.

 14. ja ja Says:

  Graffiti är en livsstil och jag märker att du som håller i denna hemsida inte förstår dig på konst för ett öre.och det är en Jävla skillnad att måla på statens egendom OCH Att måla på privat egendom! Gå en jävla konst kurs innan då börjar klaga det här är mycket snyggare en ett grått tråkigt samhälle gå och skaffa dig ett liv isstället för att klaga på andras

  • Bengt Says:

   Jasså? Du anser att det är skillnad på offentlig och privat egendom och att det på något sätt skulle vara mer ”rätt” att kladda ner och förstöra offentlig egendom…

   Du skulle förutom att själv behöva gå en kurs i hur man uppträder och bär sig åt även gå en kurs i hur man uttrycker sig och skriver fullständiga meningar utan att använd svordomar !

 15. ja ja Says:

  Man förstör inte egendom det blir snyggare, men alla kan ju inte förstå sig på konst, nästa gång tåget målas ska det vara en bengt målning Så kanske du inte är så surig mot lite färg på tåget. 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: