Besök i Avesta – Krylbo ( Video )

vlcsnap-2012-12-30-16h48m52s83
( Video – Klicka på bilden )

Häromdagen besökta jag AvestaKrylbo för första gången.

Visserligen har jag naturligtvis passerat stationen  flera gånger tidigare men aldrig stigit av än mindre fotat eller filmat där.

Men i veckan var det så dags och jag hade tur för det var en fin vinterdag med sol och svag vind dvs ett alldeles utmärkt fotoväder.

Filmade både på stationsområdet med en hel del både resande- och godståg samt även snöröjningsfordon.

Men jag passade även på att ta en titt inne i stationen som är väldigt intressant rent arkitektoniskt och väldigt välbevarad, välskött och fräsch.

Lite speciellt är stationsfiket 56ans café som förutom fika även säljer kul bilprylar med 50-talsstuk och som är väl värt ett besök. Glöm i så fall inte att smaka på Gustafskorv som är en lokal specialitet gjort på hästkött och som verkligen rekommenderas.

( Anmärkningsvärt är att cafét inte finns enligt Samtrafikens stationsinfo för stationen Avesta men jag lovar – det finns )

Stationen Avesta – Krylbo rekommenderas verkligen att besöka både för den trevliga arkitekturen och för det nostalgiska caféet 56ans.

8 svar to “Besök i Avesta – Krylbo ( Video )”

 1. Örjan Says:

  Gustafskorven tillverkas på orten Gustafs som ligger utanför Borlänge. Det är en delikatess som du faktiskt brukar kunna hitta på din vanliga matbutik, bland påläggskorvarna. Är från trakterna själv så jag är uppväxt med korven. Avjutes gärna på en knäckebrödssmörgås dekorerad med klippt gräslök.

 2. Åke Says:

  Med den här filmen har du överträffat dej själv när det gäller olika klipp. Mer sånt! Gladdes åt alla fina detaljer du fått med: Den lätt klädde och frysande killen, Skåneglass, regskyltar, snusdosan i bakfickan, skatebrädan osv osv. Det var tydligen kallt, det hördes eller har du nyligen varit förkyld? Än en gång tack och nu väntar vi på mer dokumentation.

  • arskortguldsj Says:

   Kul att du uppskattade filmen och att du noterade det som jag faktiskt ville skildra.

   Ja, jag har varit förkyld och man hör mitt ”snörvlande” på ljudbandet.

   Funderade på om jag skulle redigera bort det men tog faktiskt ett aktivt beslut att ha det kvar för att bibehålla en viss form av realism.

   För det var kallt – i alla fall att filma då man måste arbeta utan handskar och stativet blir snabbt isande kallt och man hinner inte att ta på och av handskar hela tiden.

   Men kul att du uppskattade filmen – och klippningen som tog mest tid.

   Ja, det blir säkert mera liknande filmer men jag måste lära mig att filma mera effektivt så att det går snabbare att klippa filmerna för klippningen tar alldeles för mycket tid – från tågåkandet.

 3. hampus60 Says:

  Nyårsafton klockan 14:00. Jag får önska ”Gott Nytt” och tacka för besöket på Postvagnen. http://postvagnen.com/forum/index.php?id=691693

 4. Johan Says:

  Gott Nytt År! Tack för Sveriges bästa blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: