Varför är det så kallt i gångbron i Hallsberg?

[image]

Jag besöker numera ofta Hallsberg – efter det jag bojkottat Katrineholm pga av den dåliga ordningen där – och börjar trivas där.

Den finns gott om elkontakter och sitter man på bänken under det gröna trädet inne på turistinformationen så har men ett hörn lite för sig själv.

( Upptäckte också att det finns ett "lillcentrum" alldeles vid stationen där man kan köpa det viktigaste tex hos ICA medan man väntar på tåget ).

Men varför är det så ruskigt kallt i gångbron över spåret?

Det är inte bara kallt utan även rått så man klarar bara 5 minuter där innan man måste börja vandra runt för att hålla värmen.

Först trodde jag att det berodde på att det var öppet någonstans men när jag kollade idag såg jag att det finns dörrar överallt så utrymmet är förseglat så länge ingen springer in eller ut och öppnar dörrarna.

Men varför är det så ruskigt kallt kan man undra ?

I Skövde är röret i och för sig smutsigt men det är så varmt att man tom kan ha "växter" där som dessutom överlever.

Skälet är naturligtvis att det inte finns någon uppvärmning som tex i Skövde där man har värmeramper i taket både i rulltrapporna och i röret.

Men inte i Hallsberg !

Det enda jag hittade var en ynka takramp nere vid plattformen som man skulle aktivera med en knapp.

[image]

Jag har testat denna knapp tidigare men inte upplevt att den ger upphov till någon form av aktivitet eller värme. Kanske den fungerar men någon effekt har den i alla fall inte – och det är nog inget att förvåna sig över med tanke på hur stort utrymmet trots allt är.

Men varför skall man behöva frysa i Hallsberg men inte i Skövde eller Nässjö eller Mjölby eller . . . ?

Kanske detta får bli mitt nästa projekt – men först behöver jag era kommentarer och synpunkter.

8 svar to “Varför är det så kallt i gångbron i Hallsberg?”

 1. Per Says:

  Heja Illern! Vi är många på din sida. Släpp aldrig taget!

 2. Jonas Says:

  Gångbron i Hallsberg är ett felbygge som aldrig blev vad man hade planerat. Minns att en riksdagsman från Hallberg tillhörande Ny Demokrati till och med tog frågan till Riksdagen. Problemet är således inget nytt och man har väl bara låtit frågan förfalla i snart 20 år… Knappen tror jag fungerade sist för ungefär 10 år sedan.

  Du får säkert igång den om sådär 5-10 bloggposter, vilket ur mina ögon bara blir ett hån mot alla de pendlare som år ut och år in felanmält denna knapp och önskat lite värme i Hallsberg.

 3. Sven Sjostedt Says:

  ”Men varför skall man behöva frysa i Hallsberg men inte i Skövde eller Nässjö eller Mjölby eller . . . ?”

  Därför att Hallsberg ligger mycket längre norrut.

 4. Erik Says:

  Det är nog av rent sociala skäl. Hallsberg råka vara en s k ”håla”, en bruksort utan bruk kan man också säga. Dåliga grundskolor och stora sociala problem, som hög arbetslöshet, mycket missbruk och integrationsproblem för den höga andel utlandsfödda delen av befolkningen.

  Det gör att det driver runt en hel del mängd löst folk i Hallsbergs centrum och rutorna på gångbron blir ofta sönderslagna. Om gångbron även blev uppvärmd skulle det dra dit ännu fler lösdrivare och därmed orsaka mer problem med skadegörelse m m.

  • arskortguldsj Says:

   Jo, det är säkert så men hela stationsanläggningen finns till för resenärerna och det är dom man i första hand skall tänka på. Att göra stationen otrevlig att vara på för resenärerna är lite av fel prioritering.

   Det är i alla fall så som jag tänker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: