Nyheter i bistrosortimentet på SJs tåg

IMG_7234

Nu är det snart dags för nyheter i SJs sortiment i bistron på SJs Snabbtåg och IC-tåg ( SJ Norrlandståg har oftast eget sortiment ).

Fläskkarré med mustig BBQ-sås, Pasta med chevré och ratatouille.

Mannerströms räkmacka blir standard i bistron, och Norrlands Guld byts ut mot TT.

Nya sallader, smörgåsar, Baileys och rosévin samt lättsaltade chips.

Under en period kommer olika ölsorter från Gotlands Bryggeri att gästspela i bistron.

Uppgiften om att Mannerströms räksmörgås skall bli obligatorisk i bistron är lite överraskande för Leif Mannerströms berättade senast i fredags att han försökt få till just detta men misslyckats.

Antingen var han ovetande om att han fått sin önskan igenom eller så är uppgifterna osäkra just på denna punkt.

Jag tycker att SJ har att väl balanserat sortiment som bör passa dom flesta om det inte är utsålt men det är alltid kul med nyheter.

Självfallet kommer jag att testa och rapportera om nyheterna när dom dyker upp i diskarna ( ej öl/vin dock ).

Tack till Tobias Kalmar som tipsat om det nya bistrosortimentet.

Annonser

3 svar to “Nyheter i bistrosortimentet på SJs tåg”

  1. jimmy Says:

    Kul att SJ förbättrar utbudet i bistron.

  2. Tobias Kalmar Says:

    Vad jag förstår och har hört, så har det under en period förekommit oanmälda inspektioner från Alkoholinspektionen ombord på SJ:s tåg, och dessa har resulterat i ett antal anmärkningar kring tillståndet för servering av alkohol ombord. Enligt reglerna så får man inte ta med sig alkohol som köpts ombord med sig hem, och det får inte heller konsumeras egen medhavd alkohol ombord. Tydligen är det den stackars människan i bistron, som har ansvar för att reglerna enligt tillståndet följs, hur denna nu ens ska ha en susning av möjlighet att kontrollera vad som händer ute i vagnarna. Den vänliga personen jag pratade med i bistron på väg ner mot Alvesta igår, var luttrad, och undrade varför ansvaret låg på henne och inte på ansvarig serviceledare ombord, som ju har i ansvar att gå runt i vagnarna och se till att allt är bra. Bättre kanske att förbjuda all alkohol ombord, eller tjänar man bra pengar på detta i bistron?

    • Totte Says:

      Personen i bistron är ansvarig, men övrig ombordpersonal har samma skyldighet att reglerna efterlevs. Precis som på en restaurang så måste en vara ansvarig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: