Idag fick min kameraryggsäck en reskompis

IMG_7873-001

Idag fick min kameraryggsäck en kompis på en resa ned till Göteborg.

Det var en dokumentärfilmare som hade hamnat i ett dilemma och därför kontaktade mig mer på chans för att se om jag kunde hjälpa mig.

Filmaren ingår i en arbetsgrupp som disponerar en dyr filmkamera som efter slutfört uppdrag igår skulle lämnas över till en annan grupp i Göteborg idag och som därför behövde fraktas ned till Göteborg.

Visserligen kunde någon resa med kameran ned till Göteborg och tillbaka men man kom på att man skulle kunna fråga mig – jag åker i alla fall tåg planlöst.

Och jag hade ingenting emot att åka ned till Göteborg så kameran med alla tillbehör överlämnades efter besiktning till mig tidigt på morgonen och så åkte vi alla ned till Göteborg med tåg 421 som gick 06.14.

IMG_7865
Dokumentärfilmaren som överlämnade den dyra kameran i min vård.

Väl nere i Göteborg möttes jag och kameran av två glada dokumentärfotografer som efter att kollat att allt var med tog med sig kameran.

IMG_7881
Glada dokumentärfilmare i Göteborg som nu kan börja filma.

Själv sprang jag över till tåg 428 som skulle avgå med 10 minuters marginal och så var jag tillbaka i Stockholm strax efter lunch.

( Gör det med bil om ni kan )

Dokumentärfotografen som jag hjälpte mig var väldigt tacksam för hjälpen och lovade att jag skulle komma med i eftertexterna i hans film.

Sedan lovade han mig få komma med på visningen på Cannesfestivalen och titta på alla vackra skådespelerskor – I alla fall tror jag att han sa det. Ler

Ett svar to “Idag fick min kameraryggsäck en reskompis”

  1. donkeyman Says:

    Detta var en modern variant på det som vi småföretagare kallade för ”lokförarposten” för si så där 30 år sedan.

    Det funkade så att hade man ett litet paket med ett eller annat som absolut skulle till Göteborg ”muy pronto” så gick man ned till Centralstation och fram till loket på Göteborgståget. Sedan gav man föraren en sedel av lämplig storlek och förklarade att ”någon” möter i Götet och tar emot paketet.

    Ännu mer avancerad var metoden att bara ställa in paketet i någon vagn, ringa till mottagaren och tala om vagnsnummer och position i vagnen varefter denne mötte tåget och plockade upp paketet.

    För övrigt använde det dåvarande SKP (Sveriges Kommunistiska Parti) samma metod för att distribuera sin dagstidning ”Ny Dag” under kriget när den tidningen hade så kallat distributionsförbud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: