ÅKGSJ räddar årskortsresenärers Osloresa

Kongsvinger

Nu under augusti och september pågår banarbete på sträckan Kongsvinger – Oslo vilket innebär att en del av SJs tåg ställs in på sträckan.

I vissa fall ersätts med buss men i andra fall hänvisas till NSBs lokaltåg speciellt om man skall nå stationer på sträckan Kongsvinger – Oslo.

Men då SJs årskort bara gäller på SJs tåg i Norge har resenärer med årskort själva fått betala för dessa resor med NSB.

Grunden är att årskorten bara gäller på SJs tåg i Norge och när man ställer in delar av trafiken så får resenärerna betala för övriga resor i Norge själva.

Jag kontaktade därför SJ med synpunkten att resenärer som köpt årskort hos SJ för att åka till norska destinationer med SJ-tåg fortfarande borde ha den möjligheten  även när en del av trafiken tillfälligt ersätts med NSBs lokaltåg.

Nu har jag fått det positiva beskedet att det går alldeles utmärkt att åka med SJs årskort på den trafik i Norge som tillfälligtvis ersätter SJs egen.

NSBs personal skall enligt SJ vara informerad om detta men som alltid rekommenderas att hålla en låg och ödmjuk profil för det är inte säkert att all information nått hela vägen fram.

Skulle det trots allt inte fungera – men jag tror att det gör det – är det bara att betala och sedan reklamera hos SJ så löser det sig säkert i efterhand.

Men kul att SJ snabbt köpte argumentet att har man köpt ett årskort för en viss trafik så skall den gälla även om man måste sätta in ersättningstrafik.

Kanske inte så överraskande – för SJ brukar vara bra att fixa till sådant här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: