Möte med matvagn

X55 3363 efter påkörning av cateringfordon ( Läsarbild )

Det händer inte så sällan missöden och att cateringvagnarna kör på tågen.

Igår körde en cateringvagn för snabbt i en sväng och välte npå Malmö C vilket innebar att det var lite si och så med furneringen.

Och häromdagen körde ett cateringsfordon in i ett tågsätt på Stockholms C.

Man är faktiskt lite fundersam över dessa olyckor och ofta kör cateringfordonen väldigt fort och nära tågen.

Och även om jag inte har hört talas om personpåkörningar har det ofta sett ut att vara väldigt nära.

Undrar vad som krävs för att köra dessa fordon i en miljö där det är trångt stressigt och en tät blandnig av människor och tåg?

På en flygplats  skulle detta inte få förekomma för där är man extremt noga med att separera den tekniska trafiken och resenärerna.

Annonser

6 svar to “Möte med matvagn”

 1. Elias Says:

  Det skulle kanske krävas mer personal och mindre stressiga skift.

 2. Apachez Says:

  Ser även ut som att man har noll framförhållning.

  Man behöver ju inte vänta på att tåget har stannat utan skulle kunna få info när tåget är 500 meter bort och då köra fram lastvagnen så slipper man klippa både personer och tågset på väg fram…

 3. jocke Says:

  Tycker likaså att bussgodsfordonet trycker plattan i mattan på de stationer jag åkt.

 4. tobias Says:

  ”1 januari 2015 får SJ ny logistikpartner för mat och dryck till tågen
  Efter ett långt samarbete med logistikpartnerns LSG Sky Chefs väljer SJ nu en ny partner, TLS, Train Logistics Sweden AB, att ansvara för logistiken av mat och dryck till och från våra tåg. Samarbetet startar den 1 januari 2015 och TLS kommer att verka i SJs logistikcentra, lokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö.
  Under våren 2014 har det pågått en upphandling av logistikpartner för catering ombord på SJ tåg. Avtalet med nuvarande partner LSG Sky Chefs löper till den 31 december 2014. I och med att TLS tar över logistiken får de tillgång till SJs logistikcentra i Stockholm, Göterborg och Malmö den 1 januari 2015. I avtalet ingår att hantera all logistik, transport och distribution via logistikcentra, till och från våra tåg runt om i Sverige.

  Björn Holmberg, Inköpsdirektör SJ AB:

  – Genom vår nya logistikpartner får vi större möjligheter att påverka våra kostnader kring hanteringen av mat och dryck. Med TLS som partner känner vi oss trygga med att få både kvalitativa kundleveranser och en kostnadseffektiv logistiklösning. Upphandlingen och val av ny samarbetspartner är också ett led i att skapa bra förutsättningar för ett vinnande SJ.

  Åsa Storgärds-Lundin, chef SJ Mat och Dryck:

  – Genom valet av TLS som logistikpartner kan vi fortsätta förbättra våra kundleveranser och minska osålda varor som kasseras. Ambitionen är att utveckla ett bra partnerskap, som ska ge oss i SJ bra förutsättningar för både god kvalitet och en effektiv styrning och kontroll över verksamheten vilket kommer att leda till förbättrad lönsamhet,. Relationen med TLS sedan tidigare är att de är vår leverantör av dagstidningar och magasin till tågen. Vi har stora förhoppningar på ett gott samarbete med TLS.

  Under våren pågår samtal mellan TLS och LSG Sky Chefs om övertagande av LSGs personal som idag finns på SJs logistikcentra, inför att TLS startar upp verksamheten i januari”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: