Cityvärdar nu till Stockholm C

Cityvärd i Göteborg

Idag den 1 september inleds en pilotperiod med cityvärdar på Stockholms Centralstation. I ett halvår framåt kommer tre värdar dagligen att finnas på plats för att hjälpa resenärer och andra besökare tillrätta.

Cityvärdar finns redan i Göteborg, Malmö, Skövde, Gävle och Halmstad men nu är det Stockholms tur.

Det är Jernhusen som ansvarar för projektet med gemensamma stationsvärdar i Stockholm, de så kallade cityvärdarna, i samverkan med SJ och Trafikverket.

DU kommer att hitta Cityvärdarna  i Centralhallen, kring SJ Resebutik och ute på perrongerna för att ge service, information och trivsel för resenärerna på Stockholms Central.

Det kan handla om att visa vägen till rätt spår, assistera vid köp i biljettautomat, felanmäla utrustning som inte fungerar och svara på olika frågor om trafikstörningar och turistattraktioner i Stockholm.

Cityvärdarna samarbetar också med vakter, polis och socialtjänst för en ökad trygghet i och kring Stockholms Central. Ledsagning som hanteras av Stationsledsagning och bagagehantering som hanteras direkt av Jernhusen ingår inte i cityvärdarnas arbetsuppgifter.

Stockholms cityvärdar bär kläder i orange färg för att lätt kännas igen.

Cityvärdarna har blivit väldigt populära där dom införts så det kommer säkert att bli lika omtyckta i Stockholms Central.

Tack för tipset Tobias.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: