Test av trerättersmenyer: Laxfylld spätta

Laxfylld spätta med ört- och parmesankryddat smör

Nu har det kommit nya trerättersmenyer i 1 klass på SJ Snabbtåg vilket innebär att det är dags att ta på sig den ansvarsfulla uppgiften att provsmaka rätterna. ( Nya trerättersmenyer i 1 klass from 30 september ).

Först ut är denna menyn:

1. Viltpaté med lingonketchup och syltlök
2. Laxfylld spätta med ört- och parmesankryddat smör
3. Tranbär- och vaniljkaka

Detta är vad jag tyckte om rätterna när jag såg menyn:

Paté klarar jag inte då det är lite för fett för mig men fisken på tågen är alltid en höjdare och laxfylld spätta är alltid gott. Tranbärskak låter spännande och jag gillar alla mjuka kakor utom chokladkladdkaka vilket kan bli lite för mastigt.

Viltpatén var en positiv överraskning då jag normalt aldrig äter paté men denna var verkligen god. Tror att det var lingonketchupen som gjorde att den annars lite feta rätten fick en välbehövlig friskhet. Mer än godkänt är omdömet av en som annars inte gillar paté.

Den laxfyllda spättan med ört- och parmesankryddat smör smakade bra som all fisk på tågen om den är nyvärmd. Kände inte så mycket av av örterna och parmesanosten men det är kanske meningen – att finnas men inte märkas. Helt OK men inget speciellt.

Tranbär- och vaniljkakan var en dröm men å andra sidan älskar jag ( lite för mycket kanske ) alla mjuka kakor men just denna kaka var supergod.

Så betyget blir 4 gafflar av 5 möjliga med speciellt hedersomnämnande för den goda patén.

Annonser

4 svar to “Test av trerättersmenyer: Laxfylld spätta”

 1. tobias Says:

  Du kan väl vid tillfälle lyfta, varför det är så många E-ämnen i maten från SJ. Enbart i din drömkaka är det 19 E-ämnen!

  Vatten, socker, gräddtoppar (grädde, ägg, vatten, socker, vetemjöl, palmolja, majsstärkelse, emulgeringsmedel E471,stabiliseringsmedel E407, salt), vegetabilisk olja (palm o kokos), ägg, glukossirap, tranbär, skummjölkspulver, vit choklad (kakaosmör, skummjölkspulver, socker, helmjölkspulver), vetemjöl, modifierad stärkelse, hallon, gelatin, smakämne, mjölkpulver, dextros, röda bär, mjölkprotein, salt, vanilj, potatisstärkelse, konserveringsmedel E202, emulgeringsmedel E471, E472a, E472e, geleringsmedel E440, E450, E339, E516,
  färgämne E162, stabiliseringsmedel E407, E471, E410, E412, förtjockningsmedel E401, E412, antioxidationsmedel E330, E331

  • arskortguldsj Says:

   Det var nog därför den var så god . . . 🙂

   Men blir det inte så om man bakar en vanlig tårta hemma om man kollar alla ämnen som ingår i respektive ingrediens?

   Att ett ämne förekommer behöver väl inte innebära att det är frågan om några stora mängder.

 2. tobias Says:

  Hemma är det väl ägg, socker, mjöl, bakpulver, smör och bär. Inte stoppar jag extrakt från gris, bindmedel från gris eller annat i min kaka. Nej det behöver inte vara stora mängder, men det är tråkigt att det förekommer. Vissa ämnen, som E621 i den berömda räkmackan från Mannerström, är ju dessutom olämpliga. Jag tycker SJ skulle hålla en ren profil kring alla tillsatser. Typ som att man källsorterar ombord.

  • arskortguldsj Says:

   Har i grunden svårt att säga emot. 🙂

   Kan tänka mig att en del ingredienser är tillsatta för att säkerställa hållbarhet och konsistens under transport och förvaring men allt är kanske inte nädvändigt om man ansträngde sig lite extra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: