SJ erbjuder fritt internet from den 17 november

SJ erbjuder fritt internet from den 17 november

Den 14 november släpper SJ sitt internet ombord fritt för alla resenärer på SJ 2000, SJ 3000 och X40/Dubbeldäckarna dvs dom tåg som idag har internet ombord.

Detta har blivit möjligt tack vara att man uppgraderat tågen ( och nätet ) till 4G och på detta sätt får tillgång till mer bandbredd.

Det är något som är efterlängtat av många resenärer och kommer säkert att uppskattas.

Sedan kan man undra hur man hanterar det faktum att tex fritt internet ingår i 1 klass och grått/svart Prio ( grått på helgerna ). Det fria internettet urholkar ju mervärdena i dessa tjänster.

Kanske blir det snabbare nät/prioriterad trafik/extra trafikmängd för dessa kunder?

Men många kommer att uppskatta tillgången till gratis internet på tågen.

Tack TobiasKalmar för tipset.

Annonser

6 svar to “SJ erbjuder fritt internet from den 17 november”

 1. Sebastian Berg Says:

  Hoppas att det blir mer stabilt än tidigare, jag har köpt till surf flera gånger och inte ens kunnat läst DN.se på grund av att det har varit så segt…

 2. By Says:

  Säkerligen blir det med tiden större pott till 1:a klass men till att börja med verkar alla få 200 mb.

  ”Till att börja med får alla resenärer 200 MB i potten. När den är förbrukad sänks surfhastigheten, men det går fortfarande att surfa. 0,5 Mbit/s blir den nya hastigheten när potten förbrukats, men enligt Petter Essén är den hastigheten, precis som storleken på surfpotten, något som kan ändras.”
  http://computersweden.idg.se/2.2683/1.533033/sj-infor-gratis-internet–med-begransning

 3. Joel Says:

  Först och främst så tycker jag att uppkopplingen är mycket bra numera. Har kunnat se på avsnitt från svtplay de senaste månaderna utan problem.

  Sen tycker jag det är dåligt om det kommer bli så att 1 klass resenärer och SJ Prio Svart-innehavare kommer få en försämring när det gäller datamängden.

  I praktiken skulle detta innebära att 1 klass på dubbeldäckarna är borta och SJ tar betalt extra för ingenting (visst, frukost ingår på vissa avgångar på morgonen – Men är den värd 350 kr? – vilket är skillnaden mellan 1 och 2 klass på en avgång mellan örebro-sthlm den 20 november (platsreservation ingår även i 2 klass)?)

  • arskortguldsj Says:

   Mycket intressanta synpunkter som jag kommer att följa upp lite ytterligare.

   Nu vet vi inte ( ännu ) hur interneterbjudandet kommer att se ut och om det kommer att bli skillnad mellan 1 klass/SJ Svart Prio och 2 klass.

   Men i längden blir det svårt att bibehålla en prisdiffrentiering utan motsvarande skillnad i erbjudan tjänster.

   • Joel Says:

    Mm är också medveten om att de inte förmedlat ev. surfpott för 1 klass. Ur min synvinkel ska det vara obegränsat, det vinner de på i längden. Först och främst: Det är inte 1 klass/SJ Prio Svart-resenärer som tittar på Svtplay eller youtube under hela resan, det är yngre personer. Andelen resenärer i denna grupp är mindre än sällanresenärer (förutom pendlaravgångar). Sen kan man ju undra hur SJ kommer hantera de resenärer som köpt 1 klass biljett där erbjudandet om internet hela resan ingår och inte för 2 klass. Och kommer inte SJ med något nytt erbjudande för 1klass i dubbeldäckarna så kan de lika gärna lägga ner den och låta den delen vara tyst avdelning i åtminstone Göteborg-Örebro-Stockholm konfigurationen. Detta är ju något som SJ:s VD senast i lördags pratat om, dvs att se över erbjudandena till kund.

    Ytterligare en aspekt är att om man inte reser till Stockholm/Göteborg (snabbtåg) så är det ingen fördel att ha SJ Prio svart jämfört med Grå förutom att serviceledaren hälsar SJ Prio svart /årskortkunder lite extra välkomna ibland.

    Men, hoppas att SJ kommer med fler nyheter/förklaringar inom kort, främst när det gäller internetuppkoppling.

    // En lite besviken resenär

   • arskortguldsj Says:

    Intressanta synpunkter som jag skall följa upp speciellt i annat sammanhang.
    Tack! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: