Kärlek och middag deluxe

Kärlek och middag delulxe

Resenärer med SJ Prio fick för en tid sedan erbjudande om två fribiljetter till filmen Kärlek deluxe på valfri biograf i Sverige.

Erbjudandet var så populärt att biljetterna tog slut på några minuter och jag som såg erbjudandet på min smartphone när jag var ute och promenerade hann inte hem i tid för att boka biljetter.

Trodde inte först att biljetterna hade kunnat ta slut så snabbt så jag kontaktade SJs sociala medier via Twitter men fick be bekräftat att efterfrågan var så stor att som gick åt på direkten.

Dock lyckades dom snälla personerna på sociala medier ordna två biljetter och igår söndags var det dags för mig och min särbo att gå på bio.

– Men vilken biograf skulle vi välja?

Skulle vi av gammal vana gå på Filmstaden på Medborgarplatsen eller skulle vi göra något crazy.

Vi valde det senare och bokade två snabbtågsbiljetter till Gävle med trerättersmenyer och åkte till Uppsala för att gå på filmen och sedan ta IC-tåget från Falun tillbaka.

Eftersom vi skulle åka så kort sträcka tog vi kontakt med den trevliga och servicevänliga personalen och hörde om det gick att få maten snabbt vilket absolut inte var något som hest problem.

Så i höjd med Upplands Väsby serverades min och särbons absoluta favoriträtt färserad lax och även den rökta rensteken med färskost uppskattades av särbon som aldrig tidigare velat äta renkött.

"Supergott" blev hennes kommentar.

Jag är absolut inte nykterist men dricker inget starkare än läsk när jag åker tåg undantaget när jag åker i sällskap. Så denna gång delade vi på en flaska vin vilket inte var helt fel.

Väl i Uppsala tackade vi för den fina servicen och begav oss till Filmstaden i Uppsala för att se filmen.

Detta med biobiljetter fixar man numera vid den alldeles överfyllda popcorn- och godisdisken men möttes där av att – "Nej, den filmen går inte på denna biograf!".

Efter argumenterat två gånger så fick vi i alla fall biljetter med motiveringen "Ja, men den är ju textad".

Och vaddå? Är en textad film även på svenska ingen film?

Det är tydligen inte bara Trafikverket som har problem med informationen.

Efter att väntat en hyfsad stund i biolobbyn tillsammans med 200+ mikrobiobesökare i varma vinteroveraller och trillioner vantar som skulle se på den senaste tecknade filmen var det dags att stiga in i salongen som var den minsta vi någonsin sett och vara 10 besökare.

Filmen Kärlek deluxe hade fått minst sagt ljumt mottagande av både publik och recensenter ( 4,5 av 10 på IMDB ) så den var tydligen inte särskilt populär.

Men det var en alldeles underbar film som vi bägge njöt av och den fick tom en liten applåd på slutet.

Visserligen en bagatell – vad annars med den titeln – men med bra skådespelare, superfint foto, bra ljud och väl vald filmmusik – med andra ord en riktigt professionellt hantverk.

Vi tom stod kvar i salongen till sista tonerna av slutmusiken ebbade ut i högtalarna och njöt.

Med andra ord en verkligt trevlig film filma bla på Torö nere på södertörn.

Hemresan skulle ske med IC-tåg för att vi skulle kunna ta en efterbio fika men filmen tog lite längre än planerat så vi trodde vi hade missat tåget: Men tåget var försenat och stod kvar på perrongen och väntade på tågläge.

Så vi hann trots allt med och kunde slå oss ned i den trevliga 1 klassvagnen och över biofikat kunnat konstatera att det varit en höjdardag – lite crazy men varför inte tillåta sig att var lite crazy.

Och tack SJ för biljetter, god service och "Kärlek och middag delulxe".

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: