Idag glömde mitt SJ Snabbtåg stanna i Flemingsberg

Inte Flemingsberg men väl Katrineholm
Inte Flemingsberg men väl Katrineholm

Idag skulle jag åka med SJ Snabbtåg från Stockholm C till Flemingsberg för att sedan åka vidare hemåt till Haninge.

Satte mig i 1 klass och slappnade av med en kopp kaffe när tåget plötsligt bromsade in snabbt för att sedan stanna i en mörk tunnel.

Men vaddå – det skall inte vara några tunnlar på väg till Flemingsberg – dom första tunneln kommer först efter Flemingsberg.

Blev direkt väldigt orolig – inte för att jag eventuellt missat Flemingsberg – utan att helt enkelt inte uppmärksammat att vi stannat där och jag glömt stiga av.

Ni som följt mina resor vet att jag för några år råkade ut för otäck händelse med minnesförlust och vaknade upp på Södersjukhuset och nu var jag livrädd att något liknande hade hänt igen.

Kollade med personalen som just passerade och lugnades med att vi inte hade kommit till Flemingsberg ännu och tåget började rulla igen.

Bra, men hur var det med tunneln då?

Dom första tunnlarna kommer ju först efter Flemingsberg och snart kom det flera tunnlar – så hur hängde det ihop med att vi inte redan passerat Flemingsberg?

Nu blev allt absurt och lite läskigt och jag visste vare sig inte ut eller in – och personalen sa att vi inte hade hunnit fram till Flemingsberg.

Till slut tog jag mig till tjänstekupén för att se om jag kunde få klarhet – hade jag fått allvarligt hjärnsläpp eller inte.

Där lugnades jag ned med beskedet att lokföraren hade missat att stanna i Flemingsberg och att ombordaren som sa att vi inte kommit till Flemingsberg hade fel.

Så lite lugnad av insikten att det inte var något fel på mig resignerade jag och förberedde mig på att fortsätta till Katrineholm.

Väl i Katrineholm och inte Flemingsberg som planerat steg jag av och tog knappt timmen senare tåget tillbaka till Flemingsberg – via Stockholm.

Så det blev en rejält försenad resa och det kan jag leva med.

Men värst tycker jag det är att vare sig lokföraren eller ombordaren hade koll – och att dom skrämde upp mig rejält.

PS: Resenärerna som väntade på tåget i Flemingsberg bokades om till nästa tåg och blev en timme sen men jag som skulle av i Flemingsberg blev 3 timmar sen.

2 svar to “Idag glömde mitt SJ Snabbtåg stanna i Flemingsberg”

 1. "Bengt 1435" Says:

  Men hur var det nu då?
  Kollade du med lokföraren också, för du har förstås mobilnummer till alla…. att han INTE hade koll.
  Förstår givetvis av din berättelse att han missade att stanna, vilket förstås inte är ok, men så är det ju här i livet ibland, alla är inte fullständigt fullkomliga. Men hade han inte koll??

  • arskortguldsj Says:

   Nej, jag har inte mobilnummer till någon som jobbar på tågen ( man har dessutom ett eget icke publikt mobiltelefonsystem för just kommunikation med tågen ).

   Att missa är mänskligt och även jag gör det ofta men det är inte första gången detta händer.

   Sedan har jag också blivit förbikörd i Södertälje Syd men då var det SJ/Trafikverket och lokföraren som hade olika tidtabeller så den gången hade han full koll även om det blev fel där också.

   Kanske ingen stor sak egentligen – jag hade tid att åka till Katrineholm och tillbaka och fick tillfälle att filma en rolig matmarknad.

   ( Missade Flemingsberg men lärde mig göra smarriga crêpes istället )

   Så det blev en riktigt trevlig färd i alla fall fall. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: