"VAD BLIR DET TILL MIDDAG?"

"Vad blir det till middag?"

Ny spännande trerättersmeny – men vad är det?

Menykorten tycks ha försvunnit i och med dom nya menyerna rapporterar flera resenärer.

Lite kul att veta vad det är man äter för man vet ju inte vad det man får när man beställer en trerättersmeny?

Annonser

31 svar to “"VAD BLIR DET TILL MIDDAG?"”

  1. Jonas T Says:

    Det är meny 5, kycklingballotine! Vad får den för betyg?

    • arskortguldsj Says:

      Nja, är det verkligen en Toscakaka? Men i övrigt stämmer det säkert.

      Betyget för det som serverades blir en svag 2:a av 5 möjliga.

      Förrätten är god men huvudrätten smakade misslyckad sjukhusmat – tråkig och smaklös.

  2. Jonas T Says:

    Ja, huvudrätten ser riktigt tråkig ut, hoppas jag slipper den på torsdag… Först försvann Mannerström och nu menykorten:-(

    • arskortguldsj Says:

      Skall testa imorgon igen och se om det blir samma rätt och upplevelse.

      Är lite oroad över att den höjning av kvaliteten på tågmaten som Manneström inspirerade nu ersätts med tråkig industrimat.

      Men jag får återkomma med mitt omdöme efter det jag testat igenom samtliga menyer.

      Men första försöket är klart oroande – det skall medges.

  3. Jonas T Says:

    SJ är inne på helt fel väg om man gradvis sänker kvaliteten på 1 klass-konceptet. Vi fullbetalande resenärer ska inte drabbas av SJ:s besparingsiver.

    • arskortguldsj Says:

      SJ sitter lite i en rävsax då man både måste spara men samtidigt höja kundvärdet för att kunna konkurrera med nya operatörer.

      Man är lite klämd mellan Blå Tåget och deras upscale-koncept och MTR Express som gissningsvis kommer att konkurrera med lågt pris och hyfsat kundvärde.

      Inte en helt enkel sits där man kan upplevas dyr för dom som vill åka billig och tråkig för affärsresenärerna som betalar extra.

  4. Jonas T Says:

    Kommer onekligen bli en svår balansgång för SJ, se på SAS som kämpar för sin överlevnad i en extrem konkurrens där lågprisaktörerna tar allt större marknadsandelar.

  5. Jonas T Says:

    ”Slaget om luften kommer stå på marken” citat av SAS Jan Carlzon.

  6. tobias Says:

    ”Mat & Dryck v. 19
    Desserter fasas ut under tiden menykort saknas
    Menykorten till de nya trerättersmenyerna är försenade ca 2 veckor. De ersätts tillfälligt med en menyspecifikation som skrivs ut och skickas med lasten.

    Samtidigt passar man på att fasa ut desserter från tidigare trerättersmenyer. Med lasten skickas information om de desserter som lastas för dagen.”

  7. UPA Says:

    Inte på tåget jag åkte!!!!!!! Där fanns ingen som helst information om måltiderna (jag vet att där normalt brukar finnas A4-blad med info). Förresten är de nya måltiderna enligt min mening under all kritik! Jag har fått ”het” kyckling med två bitar, där den ena var ren seg gummi, lammfärsbiff som smakar förfärligt och Biff a la Lindström där ena biffen flutit ut! Kanske medvetet från SJ att sänka kvalitén för att kunna övergå till egen hämtning i bistron?

    • arskortguldsj Says:

      Låter inte bra. Har fått liknande indikationer från andra resenärer som testat dom nya menyerna.

      Jag gör tre turer idag för att testa maten och återkommer med mina intryck efter dom.

      Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter och återkom gärna med fler kommentarer.

      • UPA Says:

        Åker just nu ett tåg där medföljande info är att varmrätten är torsk, vilket den serviceinriktade trevliga ombordpersonalen annonserat i 1. klass. Det visade sig vara något helt annat oigenkännbart!!! Hoppade över varmrätten idag. Vad är det som pågår?

      • arskortguldsj Says:

        Fick samma rätt idag som var nog det värsta jag ätit på mina 7 år med årskort.

        PS: Men väldigt trevlig personal och superservice.

  8. tobias Says:

    Det är fortfarande Dafgård som producerar samtliga maträtter i första klass. Denna meny idag var alldeles utmärkt:

    Kycklingsallad med Blue cheese-dressing Stekt torsk med rödvins- och balsamicoskysås och potatispure

  9. janrem Says:

    Tror jag föredrar restaurangvagnen tillhörande Blå Tåget

  10. Jonas Says:

    +1

    Ett riktigt bottennapp med gummismak.

    Antar att strategin är att försämra kvalitén på maten så att man på sikt får så få kunder att köpa den. Sedan är SJ där man vill vara och kan enkelt lägga ner trerättsmenyn – ”kunderna efterfrågar inte tjänsten” – och krasst hänvisa till bistron.

    Knepet är detsamma man använt sig av rörande nattåget.

  11. tobias Says:

    Alla X2 byggs nu efterhand om till X2K – dvs de kan gå över bron. Det innebär samtidigt att det endast kommer finnas 1 förstaklassvagn. Samtidigt nämner interna källor att bistrovagnen kommer att flyttas så att den ligger närmast första klass.

    En inte helt orimlig tanke då att serveringen kommer att upphöra i första klass – tåget bemannas av två i personalen och att resenärer i första klass får hämta sin eventuella mat i bistron. Det ska ju sparas 100 miljoner på konceptet och det innebär väl efter indragen befattning i första klass att runt 200 ombordare blir överflödiga. 50 i Malmö – 50 i Göteborg och resten i Stockholm.

    • Jonas Says:

      Tobias.
      Du verkar både ha god insyn samt även kloka spekulationsidéer som jag tror ligger väldigt nära sanningen.

      Att det sedan är en icke konstruktiv väg att gå för SJ är bara tragiskt. Men det var länge sedan jag gav upp hoppet om ett SJ som såg sin uppgift på allvar och tog steget ur sandlådan.

  12. janrem Says:

    Kanske lika bra att skippa trerätters-konceptet om kvaliteten inte håller. Man får ta med sig egen matlåda som förhoppningsvis går att värma i ngn mikro i bistron, då vet man i alla fall vad man stoppar i sig. Kallskuret verkar va det ända som är lönsamt att befatta sig med. Hoppas man fortsätter med gratis kaffe i 1á klass, det kanske blir det ända varma ombord i framtiden.

    • arskortguldsj Says:

      Jag har väntat med att testa dem nya trerättersmaträtterna till dess dom är kompletta och det finns menykort.

      Just nu vet man inte vad man beställer, vad som serveras och vad man ätit.

      Återkommer när man fått ordning på maten.

  13. tobias Says:

    Jag noterade idag på tåg 529 – att ingen av de som beställt 3-rätters åt upp sin mat. Det var torsk med tillbehör. Är den så dålig?

    • arskortguldsj Says:

      Jag har väntat med att testa dem nya trerättersmaträtterna till dess dom är kompletta och det finns menykort.

      Just nu vet man inte vad man beställer, vad som serveras och vad man ätit.

      Men jag har testat just denna rätt – och lämnat den.

  14. tobias Says:

    Menykorten borde vara på plats – som utlovat. Ser fram emot dina tester av maten. Mvh Tobias

  15. tobias Says:

    Testa gärna specialmenyn:

    Meny 1 Gluten-/laktosfri
    Rökt lax med fransk potatissallad
    Örtmarinerad kycklinginnerfilé med BBQ-sås och klyftpotatis
    Fruktsallad

    Jag tyckte den var smakrik och trevlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: