Tågfrågan: Hur lång tid får en reklamation ta?

Ibland blir tågresan inte som det var tänkt och då går det alldeles utmärkt att reklamera hos tågoperatören.

Inte så sällan tar det lite för lång tid innan man får svar.

Men det finns tydliga regler kring detta så lyssna på vad som gäller – och hur lång tid en reklamation får ta.

Ett svar to “Tågfrågan: Hur lång tid får en reklamation ta?”

 1. tobias Says:

  (Från SJ)

  ”Offensivt arbete med att hantera osedvanlig mängd kundärenden pågår
  Just nu arbetar Service Center inom Försäljning hårt för att komma till rätta med en osedvanligt stor mängd garantiärenden och reklamationer. För närvarande finns det 62 000 Kundärenden i systemet, varav 42 000 av dem är restidsgarantiärenden, resterande är reklamationer och andra administrativa kundärenden.
  En stor andel av dem härrör från stoppet i Myrbacken under våren. Till detta kommer också en tuff sommar med många störningar, stopp och förseningar. Merparten orsakade av problem i infrastrukturen som Trafikverket ansvarar för. Tågstrejken strax före midsommar är även en bidragande faktor till att resenärer kan få vänta längre än vanligt på sin ersättning.

  Samtidigt är det långt ifrån alla kunder som behöver vänta på sin ersättning. Det finns kunder som får svar redan inom ett par dagar. Hur lång tid det dröjer beror på om ärendet kan hanteras automatiskt, med hjälp av våra system, eller måste hanteras manuellt. Återbetalningar behöver ha en orsakskod och förseningsinformation, något som i många fall saknas. Då behövs ytterligare information från Trafikverket eller andra system som sedan kan matchas manuellt med ärendet. Den processen kan ibland dra ut på tiden och innebära lite detektivarbete.

  -Det är ett hårt tryck på vårt Service Center just nu. Vårens och sommarens trafikstörningar har drabbat kunderna hårt och gjort att vi har fått in ovanligt många ärenden. Därför sätter vi in offensiva åtgärder för att komma i kapp. Vi stärker exempelvis upp med extra personal som arbetar för högtryck med att hantera kundernas ärenden. Dessutom ser vi över andra former av insatser, exempelvis hur vi kan automatisera och förenkla den tidskrävande manuella hanteringen. Vi kommer att ha en generös attityd och hellre välja att fria än fälla för att kompensera kunderna som i vissa fall får vänta osedvanligt länge på utbetalningen.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: