Särklass snabb och dessutom generös restidsgaranti utbetald av SJ

SJ 2000 och X40 Dubbeldäckare anländer till ett regndisigt Södertälje Syd

I veckan fick jag – och förhoppningsvis även andra resenärer – en smycket snabb och väldigt generös restidsgarantin för en resa som inte riktigt gick SJs väg.

Redan dagen efter resan fick jag mail från SJ om att man man var uppriktigt ledsen för att resan inte gick som tänkt och att man bad om ursäkt för det inträffade.

Dessutom skulle man återkomma till mig lite senare i ärendet.

Efter ytterligare någon dag fick jag mail med uppgift om att man skulle betala ut den sedvanliga ersättningen som dessutom var generöst beräknad och därtill nästan lika mycket i form av värdebevis.

Vad som kanske var mest anmärkningsvärt var att ersättningen kom tre dagar efter resan och utan att jag ens gjort någon ansökan om restidsgaranti!

Jag fick nyligen samma generösa ersättning för en resa i somras som jag inte riktigt kommer ihåg om det var något anmärkningsvärt med.

Men även en gång tidigare fick jag samma generösa ersättning utan att ansöka om den när ett nattåg tog sina helt egna vägar genom Sverige med katastrofalt resultat.

Den gången fick jag ersättningen i form av ett brev undertecknat av SJ Norrlandstågs VD Björn Nilsson.

Jag vet att SJs kommunikationschef i somras uttalade efter ett antal större störningar som drabbade resenärerna rejält att man skulle behandla dessa restidsgarantier extra generöst.

Jag har några restidsgarantier som fortfarande ligger i pipeline ( min – inte SJs ) så det skall se hur SJ även behandlar dom – men jag är i full tillförsikt att även dom kommer att få en generös behanding enligt löfte.

Men helt klart anstränger sig SJ verkligen när man reglerar sina restidsgarantier när det det gått rejält snett – och ibland utan att man ens behöver ansöka om restidsgaranti.

Bra jobbat SJ !

2 svar to “Särklass snabb och dessutom generös restidsgaranti utbetald av SJ”

 1. ajgklsja Says:

  ”SJ Nattågs VD”? Har det bildats ett nytt bolag som heter ”SJ Nattåg”? Åtminstone förr i tiden var det väl SJ Norrlandståg som körde alla nattågen?

  • arskortguldsj Says:

   Tack för att du var uppmärksam.

   Gjorde en mental notering att jag skulle faktakontrollera uppgifterna – men sedan glömde jag det.
   Även VDns namn var fel men nu skall det stämma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: