SJ medger kvalitetsproblem och ser över maten i 1 klass

SJ medger kvalitetsproblem och ser över maten i 1 klass ( Extern fotograf )
Fotograf: Tacksam läsare.

SJ bekräftar att man har haft inkörningsproblem med maten i 1 klass i och med att man bytt till ny matleverantör. ( Vi lanserar ett nytt, godare matkoncept ombord. )

Kanske har man uppmärksammat de erfarenheter som jag och andra resenärer gjort där många helt enkelt lämnat maten orörd då den man inte velat äta den.

Själv har jag valt att inte testa och lämna omdömen om rätterna som ingår i den senaste menyerna då jag tycker att dom hållit för låg kvalitet både till innehåll, utformning och presentation.

Att man inte kan beställa vilka rätter man får ej heller vet vad som serveras väl på tåget då det saknas information om detta.

Många resenärer rapporterar att personalen ofta ej heller känner till det eller lämnar fel information ( lax visare sig vara kyckling tex ) visar att SJ lite tappat greppet om 1 klass maten.

Efterrätter som är mindre än den gratiskaka som finns i buffén har många resenärer uppfattat som ett personligt hån.

Själv väljer jag numera en smörgås från bistron eller bistrons vegetariska rätt för att inte bli besviken på trerättersmaten – För mig är ju resan en upplevelse och då vill man ogärna riskera att bli besviken.

Den sista mars försvinner också den förstärkta frukosten som kan beställas i 1 klass på SJs Snabbtåg

SJ kommer därför nu att göra ett omtag i avsikt att få rätterna att lyfta till sin tidigare goda nivå.

Man kommer att testa nya rätter och tillsammans med utvalda årskortsresenärer utvärdera dessa för att efter sommaren återkomma med nya tag – och bättre mat.

Bra att SJ lyssnar på kunderna för nu kommer konkurrenterna med alternativen.

MTRs räksmörgås smakar himmelskt gott och överträffar med råge den numera avsomnade Leif Mannerströms räksmörgås och sedan finns det en läcker smörgås med kalvstek på MTRs tåg.

Så det blir nog en spännande höst på spåren – och förhoppningsvis även i tågmagen.

Ref: Vi lanserar ett nytt, godare matkoncept ombord.

Annonser

16 svar to “SJ medger kvalitetsproblem och ser över maten i 1 klass”

  1. Johan Says:

    Är det Leif Mannerström eller hans räksmörgås som avsomnat?

  2. Michael DK Says:

    Usch! Den där plåtlådan med urkokta grönsaker som simmar i någon sås eller potatismos ser då inte god ut.

    Jag är en av dem som har slutat köpa trerättersmenyn. En bild som denne lockar mig inte just till att ompröva det beslutet :-/

    Kul att MTR tycks ha väldigt bra mat. Nu åker jag tyvärr aldrig Stockholm-Göteborg men den konkurrense borde få SJ til att vakna upp.

    //Michael

  3. janrem Says:

    Höj priset på tre-rätters och låt den bli en bra gourmetupplevelse som en del av resan. Att servera fyra köttbullar i en papplåda till 1á klass resenärer…. skadar bara operatörens image. Trots allt har man 25 års erfarenhet med tre-rätters och då ska man förvalta den kunskapen bättre.

  4. Thomas Råden Says:

    Jag hatar mikrovågsmat, men kan inte låta bli att älska den souvvas mikrovågsrätt som serveras på linjen från Kiruna till Stockholm. Hur bär dom sig åt? Receptet?

  5. Lilla Olli (@kaffedrickare) Says:

    HAHA din blogg är nog en av de ambitiösaste jag läst. Heja!
    Men den där maträtten såg…katastrofal ut.
    (www.kaffedrickare.blogg.se)

  6. Tobias Says:

    Det blir tydligen förändringar ombord från den 19 augusti. Den varma folielådan på brickan ersätts av en kall rätt som serveras på porslin. Caesarsalladen försvinner och ersätts av 3 olika smörrebröd.

  7. Tobias Says:

    Jag vet inte helt säkert, men det skulle säkert ligga i linje med att fas 2 av översynen av bemanningen går igång här under höst/vinter. Det ryktas om 2-bemanning på alla snabbtåg inom en relativt snar framtid ( inom 6 månader ) med förstärkning på frukostavgångar. Så momentet med en befattning i 1:a klass som behöver ha koll på uppvärmning av mat, det lär man spara bort.

    • arskortguldsj Says:

      Men missuppfattar jag detta?

      ”Den varma folielådan på brickan ersätts av en kall rätt som serveras på porslin.”

      Gäller detta för alla rätter eller bara för någon speciell rätt?

  8. Tobias Says:

    Har min vän ombordaren i telefon och han säger att i infon de fått utskickat så står det såhär: ”De kritiserade varmmatskokotterna försvinner och ersätts med en kall måltid, serverad på bricka med porslin”

  9. Tobias Says:

    Här är de sex nya rätterna som börjar serveras från den 19 augusti. Vad jag förstår försvinner även förrätten. Det som blir kvar är dessa rätter serverade på porslin och en efterrätt, utbudet utökas i oktober, då det även sker en nylansering av bistron och utbudet där.

    Inkokt lax med krämig dillpotatis och pressgurka
    Svensk rostbiff med potatissallad
    Svensk kyckling med Västerbottenrisotto gjord på risoni
    Kallrökt lax med äggsallad
    Pulled oumph (sojaprotein) med morot- och sellerisallad
    Örtpotatis med oumph (sojaprotein)

    Testade oumph på en krog i Stockholm för en tid sedan. Väldigt gott och trevligt. Gjort på bönor, men där vi åt kunde man inte
    gissa det. Det var grillat och uppskuret som en skivad kalvfilé.Bra konsistens och mycket gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: