E-biljett för egen utskrift ersätter SMS-biljett som förstahandsval

Skärmklipp2

SJ har ersatt SMS-biljett med e-biljett för egen utskrift som förstahandsval vid bokning av tågbiljetter.

E-biljetten måste skrivas ut på papper och det räcker inte att ha med biljetten elektronsikt på datorn eller mobilen.

Man kan fortfarande manuellt välja SMS-biljett i rullisten vid bokningen men om man inte gör det får man en E-biljett för egen utskrift.

8 svar to “E-biljett för egen utskrift ersätter SMS-biljett som förstahandsval”

 1. Jan Viderén Says:

  Då borde ju alternativet heta p-biljett (pappersbiljett) i stället för e-biljett (elektronisk).

 2. By Says:

  Billigare för SJ ett mejla över en biljett än att skicka den som sms.
  För de som använder favoritresor finns möjligheten att förvälja hur man vill att biljetten ska levereras.

 3. arskortguldsj Says:

  Har fått denna interna SJ-information.

  ”Har kunden en ”smart” mobiltelefon behöver hen inte skriva ut sin biljett, utan kan visa biljetten i sin epost via telefon/läsplatta eller spara e-biljetten i SJs app Min resa. För de med iPhone/iPad så finns möjligheten att lägga biljetten i appen Passbook. Har kunden inte möjlighet att visa sin biljett digitalt skriver hen ut e-biljetten på papper eller väljer mobilbiljett.”

 4. Lillemor Carlsson Says:

  Ärligt talat, är inte det ett steg tillbaka, vitsen med SMS biljetterna är ju att minska på pappersanvändandet! Nu gör man det än mer förvirrande för redan förvirrade resenärer. Nej det här får SJ bakläxa på från min sida!!!!!

  • Peter Says:

   Lillemor, tanken är inte att kunderna ska skriva ut e-biljetten utan att de ska visa upp den på skärmen på sin smartphone. Detta gör SJ för att spara pengar vilket gynnar kunderna som slipper betala för en helt onödig tjänst. Du får bakläxa av mig.

   • Lillemor Carlsson Says:

    Tack Peter! förstår vad du menar, men tidigare har man ju varit tvungen att skriva ut sin biljett vid det valet och jag då kanske det vore på sin plats att det anges när man bokar sin biljett att det räcker att man visar upp den i telefonen eller sin padda. Fattar jag det hela rätt så blir ju ebiljett och smsbiljett lite samma sak nu när man då slipper skriva ut ebiljetten??!

 5. gkljklsjal Says:

  Vad gäller för e-biljett för egen utskrift om resan inkluderar fler operatörer än SJ? Jag har för mig att DSB har en regel som säger att man kan åka med DSB-tåg med DSB:s PDF-biljetter genom att visa upp biljetten på en mobilskärm men att man måste skriva ut biljetten på papper om man ska åka med någon annan operatör (t.ex. Arrivas tåg) eller om man ska åka med DSB-buss. Jag vill minnas att det i somras var någon som reste i samma vagn som jag som fick beskedet att det gick bra att använda den biljett till sträckan Köpenhamn-Ålborg som personen hade på sin mobiltelefon på DSB:s tåg, men inte på DSB:s ersättningsbuss som personen behövde byta till i Hobro. Under förra sommaren ställde DSB in tåg på flera ställen på Jylland på grund av banarbete, bland annat mellan Hobro och Ålborg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: