Husmanskost på Blå Tåget

Husmanskost på Blå Tåget ( Foto: Tågresenär )
Husmanskost på Blå Tåget ( Foto: Tågresenär )

SJs trerättersmeny som det sista halvåret tvinade bort har i augusti ersatts med “Dagens rätt” vilket är en kall rätt med en kaka till efterrätt.

På Blå Tåget serveras husmanskost vilken sätter ribban för hur tågmat skall vara – en upplevelse som förhöjer tågresan.

Det fanns en tid när Leif Mannerström satte visade hur god tågmat skulle smaka men nu är det Blå Tåget som kör om SJ så det visslar om det och lämnar bolaget långt bakom sig.

Husmanskost enligt Blå Tåget är:

– Kotlett (trots att den var stor och troligtvis kom från en sugga var den inte seg).
– Potatis (inte nyupptagen i Tvååker men mycket god ändå)
– Mycket god sås
– Ättiksgurka
– Lingon ( kunde vara lite mera)

Till det Blå Tågets klassiska knäckebröd som börjar bli en inventarie.

Blå Tågets resenärer är verkligen att gratulera.

Ett svar to “Husmanskost på Blå Tåget”

  1. thomasradenThomas rådén Says:

    Här är menyen från restaurangvagnen på NSB. Dom har börjat med traditionell varm norsk husmanskost, ganska bra utbud faktiskt:

    https://www.nsb.no/tilbud-om-bord/nsb-meny/_attachment/10060?_download=true&_ts=14e0af8a828

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: