Varm mat åter tillbaka i SJ 1:a klass from den 13 januari

Varm mat åter tillbaka i SJ 1:a klass from den 13 januari

Den varma maten i 1 klass på SJs snabbtåg försvann den 19 augusti då man under en längre tid hade haft avsevärda kvalitetsproblem med den senaste menyn.

Man ersatte den varma trerättersmaten med en kall dagens rätt som till nöds kunde ljummas upp i bistrons mikrovågsugn.

From den 13 januari är den varma maten tillbaka och de rätter som erbjuds är

– Färserad fiskroulad med vitvinssås, potatispuré och sockerärtor.
– Pannbiff med lök, kokt potatis (eko) och skysås.
– Kycklingbröst med ratatouille och potatisgratäng.
– Köttfärslimpa med potatispuré, cidergräddsås, broccoli och rårörda lingon.

Därtill får frukostboxen tillbaka ägg och kaviar + apelsinjuice och det vita brödet i räkmackan byts ut mot rågbröd.

Den varma maten serveras bara under den kalla delen av året. De kalla rätterna kommer tillbaka mot våren.

Vill man bli serverad varm mat året om får man istället åka Blå Tåget.

Tack Tobias för uppgifterna om att den varma maten kommer tillbaka.

11 svar to “Varm mat åter tillbaka i SJ 1:a klass from den 13 januari”

  1. arskortguldsj Says:

    TILLÄGG:

    Det kommer ytterligare två rätter

    – Garlic Oumph (sojaprotein) med rosmarinpotatis och ratatouille
    – Falafel med ris och paprikasås

    De två nya rätterna med oumph inte bara är vegetariska, utan också vegananpassade och dessutom laktos- och glutenfria.

    Sojaproteinet oumph är en relativt ny produkt på den svenska marknaden.

    Jämfört med liknande produkter har oumph en lite särskild struktur och konsistens, vilket tagits emot mycket väl i de tester som gjorts och kan verifieras av mig och andra resenärer.

  2. arskortguldsj Says:

    TILLÄGG:

    Enligt uppgift kommer man bara att servera varm mat i vagn 1 i de tåg som försedda med två 1:a klass vagnar.

  3. jocke Says:

    Potatispure låter som barnmat eller typ flygplansmat. Sedan att den bara serveras i en vagn och under de kalla månaderna känns som om de motvilligt utför serveringen.

    Frågan är vad problemet med den varma maten är?

  4. Tobias Says:

    Det är som Mannerström uttalat sig om tidigare, när han samarbetade med SJ AB, det går inte att ha vad som helst i varmluftsugnen. Oxfilé blir torrt, och andra råvaror lämpar sig helt enkelt inte för lång kylprocess och sedan uppvärmning. Potatismos fungerar bra, och förra omgången var det inte pulvermos…

  5. Thomas Rådén Says:

    Här i grannlandet Norge så verkar det som att maten på NSB tågen blir bättre och bättre. Här den sista uppdateringen: https://www.nsb.no/tilbud-om-bord/nsb-kafe

  6. Tobias Says:

    169 NOK för köttbullar med mos, 259 NOK för en halvflaska vitt, och 32 NOK för en kanelbulle hos NSB. Jag förstår varför norrmännen festar loss på SJ:s Snabbtåg Oslo-Cst. Priserna på våra tåg är ju helt klart acceptabla. Har hört från ombordare, att all dryck ofta tar slut i bistron, och 25+ brickor är inget ovanligt i första klass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: